УКР РУС

Байєр розгромив Герту, Хоффенхайм не переграв Аугсбург, Борусія Д здолала Вердер завдяки двом пенальті

20 травня 2017 Читать на русском

В останньому турі Бундесліги перемоги здобули Байєр, Кельн, Борусія Д, Баварія, Гамбург.

Друга команда чемпіонату, тобто Лейпциг, приймала одинадцятий Айнтрахт. "Бики" комфортно перемагали в два голи, як на останніх хвилинах матчу Айнтрахту вдався камбек! Бойова нічия – 2:2.

Фрайбург до початку матчу в Мюнхені посідав єврокубкове шосте місце. На початку зустрічі Роббен у своєму фірмовому стилі ударом в дальній кут відкрив рахунок. На гол Петерсена мюнхенці відповіли двома м’ячами в компенсований час! Нагадаємо, що в попередньому турі команда Анчелотті в матчі проти Лейпцига провела три голи на останніх хвилинах. Отож, чемпіон закінчує сезон з 82 балами. Фрайбург фінішує сьомим.

Інгольштадт за підсумками сезону хоч і посів сімнадцяту позицію, вирішив дати бій непереконливому Шальке (Коноплянка не потрапив до заявки). Зустріч закінчилася внічию, хоча Лескано міг подарувати баварцям вікторію та не реалізував пенальті.

Борусії (Дортмунд) задля отримання прямої путівки до Ліги чемпіонів потрібно було долати "музик". Перемога команди Тухеля навіть у випадку тріумфу Хоффенхайма відправляла "селян" в кваліфікацію турніру (зауважимо, що при рівності очок першочергово враховується різниця забитих-пропущених). Вердер доволі швидко повів у рахунку. Наприкінці першого тайму Ройс та Обамеянг вивели господарів вперед. Та чи не перебував Марко у момент передачі в офсайді? На 46 хвилині Крузе "пошив" у дурні оборонців Борусії та виклав м’яча під удар Бартельсу – 2:2! На 68 хвилині Крузе вивів "музик" вперед! Після чого арбітр Перл призначив два пенальті у ворота Відвальда… Останній одинадцятиметровий викликає сумніви, оскільки, схоже, проти гравця Борусії сфолили поза межами штрафного. Команда Тухеля потрапляє до ЛЧ напряму! До слова, Обамеянг з 31 голом переміг в гонці бомбардирів. Лєвандовскі має 30 влучних пострілів.

Борусії (М) задля місця в ЛЄ у 34 турі потрібно було перемагати останній Дармштадт та сподіватися на фіаско Айнрахта, Кельна, Вердера. БМ не перемогла, пропустивши на останній хвилині. Українець Денис Олійник вийшов на заміну в другому таймі.

Шістнадцятий Гамбург мінімально переміг Вольфсбург. Завдяки вікторії Гамбург закінчує сезон чотирнадцятим

Байєр зіграв один з найкращих матчів сезону. Вже після першого тайму "аптекарі" в Берліні знущалися з "Старої дами" – 3:0. У другому таймі Байєр продовжував громити господарів, здолавши суперника – 6:2! Тепер Герті потрібно сподіватися на програш Айнтрахта у Кубку Німеччини.

"Цапи" перемогли Майнц (2:0) та посіли підсумкове п’яте місце. Ліга Європи їде до Кельну!

Хоффенхайм, незважаючи на перевагу, не здолав Аугбург! "Селяни" спробують пробитися до Ліги чемпіонів через кваліфікацію.

Чемпіонат Німеччини, 34 тур

Айнтрахт – РБ Лейпциг – 2:2

Голи: Вальєхо, 83, Блюм, 90 – Забітцер, 25, Поульсен, 56

Баварія – Фрайбург – 4:1

Голи: Роббен, 4, Відаль, 73, Рібері, 90+1, Кімміх, 90+4 – Петерсен, 76

Борусія Д – Вердер – 4:3

Голи: Ройс, 32, 75, пен., Обаменянг, 42, 89, пен. – Юнузовіч, 7, Бартельс, 46, Крузе, 68

Борусія М – Дармштадт – 2:2

Голи: Азар, 50, Рафаель, 65 – Шіпльок, 62, Хеллєр, 90

Гамбург – Вольфсбург – 2:1

Голи: Костіч, 32, Вальдшмідт, 86 – Кнохе, 23

Герта – Байєр – 2:6

Голи: Вайзер, 71, Аллагі, 86, пен. – Чічаріто, 5, Хавєрц, 32, 45+1, Кіслінг, 64, пен., Арангіс, 81, пен., Пох’янпало, 90

Інгольштадт – Шальке – 1:1

Голи: Грос, 41, пен. – Авдіджай, 2

На 64 хвилині Лескано (І) не реалізував пенальті

Вилучення: Стамбулі (Ш), 63

Кельн – Майнц – 2:0

Голи: Хектор, 43, Осако, 87

Хоффенхайм – Аугсбург – 0:0

Турнірна таблиця Бундесліги