УКР РУС

Герта – Борусія Д – 1:1 – проблеми з грою в захисті та реалізацією в команди Ярмоленка

20 січня 2018 Читать на русском

Борусія Д не зуміла обіграти Герту в 19 турі німецької Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Герта скористалася поганою ігровою дисципліною Борусії

Дортмундці дуже блідо провели перший тайм: жодного якісного моменту не створили в атаці та зовсім не надійно відіграли в обороні. Основна загроза володінням Романа Буркі надходила з флангів. Крайні захисники Борусії Толян і Піщек часто залишали за спиною вільний простір і не встигали його закривати. Поляка постійно страхував Папастатопулос, але тоді розриви виникали в центрі.

Борусія Д не зуміла обіграти Герту, Ярмоленко вийшов на поле під завісу зустрічі

Фулбеки Герти сміливо ходили на чужу половину поля та активно підтримували атаки, продовжувалося це й після перерви. Пляттенгард постачав у штрафний майданчик гострі навіси та простріли, а Вайзер розігрував з партнерами комбінації. Одна з таких завершилася голом Зельке, якому ідеально викотили м'яч на порожні ворота після провалу бровки Толяна.

Проблеми з реалізацію продовжують переслідувати Борусію

Якщо в першій половині зустрічі "джмелі" не могли акцентовано вийти на ударну позицію, то в другій – далася взнаки слабка реалізація. Не вистачало останнього штриха. Пулішіч кинув у прорив Гьотце – удару нема, американець пробив сам – на місці голкіпер, Толян прострілив на "11 метрів" Кагаві – корявий кікс від японця.

Два хороші шанси змарнував Ісак, розгубився в перспективній ситуації Санчо, виконавши напівпас/напівудар повз ворота. Свій єдиний гол Борусія забила в атаці другим темпом, коли Санчо зберіг м'яч у полі, а оборона Герти не встигла перелаштуватися і залишила на дальній стійці одного Кагаву.

Герта – Борусія Д – 1:1 – відео голів та огляд матчу

Андрій Ярмоленко, який опинився на лаві запасних якраз після низки змарнованих стовідсоткових моментів у грі проти Вольфсбурга, сьогодні за 10 останніх хвилин також встиг відчути слабкість дортмундської атаки. Спершу захисники зняли м'яч з ноги українця, нейтралізувавши скидку Ісака. Потім Андрій спробував заробити пенальті, але арбітр його проігнорував. Дивно, що Крістіан Дінгерт навіть не скористався відеопомічником в спірній ситуації.

Гравець матчу – Даві Зельке

Форвард Герти на високому рівні відіграв звітний поєдинок. Постійно тримав у напрузі захист суперника, виграв 9 верхових дуелей, двічі вдало пішов у дриблінг. А найголовніше – відзначився голом, замкнувши класний простріл від Лазаро. Автор результативної передачі також заслуговує на компліменти, він непогано комбінував і небезпечно пробив зі штрафного.

Цікаві факти

– Сіндзі Кагава забив 20000-ий виїзний гол Бундесліги.

– Герта вперше вдома не обіграла Борусію Д, забивши першою.

Коментарі

Петер Штегер, головний тренер Борусії

"Після пропущеного гола ми створили значно більше гостроти, оскільки краще зуміли зв'язати нашу гру в пас. Потрібно було просто подивитися, де знаходилася рука захисника, щоб зрозуміти, чи був пенальті на Ярмоленку."

Пал Дардаї, головний тренер Герти

"Ми провели хорошу першу половину матчу, все пройшло так, як ми й планували. Борусія ризикнула повернутися в гру, однак моя команда добре відзахищалася. Ми раді заробленому очку, це був хороший футбол рівня Бундесліги."