УКР РУС

Генеральний спонсор матчу – "Валідол". Топ-5 висновків матчу "Андерлехт" - "Шахтар"

18 березня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває найголовніші підсумки матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи між "Андерлехтом" і "Шахтарем" у Брюсселі.

1. Генеральний спонсор матчу – "Валідол"

Хоча "Андерлехт" не наблизився впритул до "критичного" для "Шахтаря" моменту, не забивши першим (рахунок 2:0 виводив далі саме бельгійців), напруження вирішального матчу відчувалось постійно.

Велике щастя, що арбітр відмінив гол Кара Мбоджі у першому таймі, а також не призначив пенальті у другому таймі за можливий фол Феррейри на тому ж Мбоджі.

2. Суддя – за нас

Хоча Мірча Луческу часто жаліється на роботу арбітрів у єврокубках, цього разу не було жодної причини для невдоволення.

Два ключових моменти матчу у Брюсселі – протистояння Факундо Феррейри та Кара Мбоджі при стандартних положеннях у воріт "Шахтаря". На 22-й хвилині Мбоджі забив гол у ворота донеччан, перегравши Феррейру та П’ятова. Проте, як показав повтор моменту, Кара дійсно трохи підштовхнув аргентинця. Цього достатньо для рятівного рішення іспанського арбітра.

Другий епізод – 56-та хвилина. Під час кутового Стефан Баджі поставив баскетбольний "заслін" Феррейрі, той втратив свого опонента, Мбоджі, і Факундо довелось руками зупиняти суперника. Мбоджі опинився на газоні… На щастя, іспанський арбітр Антоніо Матеу Лаос, що перебував поруч, не класифікував момент як пенальті. Чи то вважав, що контакт був недостатній для покарання, чи то не зрозумів падіння без перебільшення велетня у складі "Андерлехта".

Хоча відмічу, що формальний привід у арбітра призначити пенальті був. Величезна вам подяка, сеньйоре Лаос!

3. Лідери не зіграли так, як від них очікують

Оди, що співались Тайсону та Марлосу за підсумками попередніх матчів у Лізі Європи, не надихнули їх на видатні звершення у Брюсселі. Посередня гра бразильців, на щастя, не мала негативних наслідків. Пройшли – і значить, всі забудуть про невпевнену гру.

Окремо хотілось би відмітити і не надто вдалу гру у двох матчах у виконанні капітана "Шахтаря" Даріо Срни. Не хочеться одразу робити глобальні висновки, але наразі Срна далекий від тієї ігрової форми, в якій ми звикли його бачити багато років поспіль.

4. Едуардо – джокер "Шахтаря"

Чи знаєте ви, що серед діючих гравців донецького клубу Едуардо – найкращий бомбардир УПЛ? На його рахунку 7 голів.

Також Дуду – найкращий серед гравців "Шахтаря" бомбардир у єврокубках. Гол Едуардо став для нього 19-м у європейських клубних змаганнях.

Більш того, Едуардо забиває за "Шахтар" в 3-му матчі з останніх 4-х – "Ворсклі", а також в кожному матчі з "Андерлехтом". Не основний форвард? Яка різниця! Дуду – наразі справжній джокер "гірників".

5. Кучер – третя дискваліфікація за рік

Без Олександра Кучера важко уявити оборону "Шахтаря", але він сам підштовхує до того, щоб ми спостерігали гру "гірників" у Європі без гравця основного складу. За рік Олександр отримав вже 3-ю червону картку і дискваліфікацію у єврокубках!

У 2015-му Кучер отримав червону картку у матчі Ліги чемпіонів з "Баварією" у Мюнхені. В цьому сезоні нещодавно вже була червона картка та дискваліфікація на гру з "Шальке", зараз – дисква через вилучення у Брюсселі на перший чвертьфінальний матч Ліги Європи.

Олександр Гапоненко, Футбол 24, з Брюсселя

Фото: О. Осипов