УКР РУС

Гендиректор "Металіста 1925": Ми зайняли по відвідуваності 4 або 6 місце серед усіх ліг України

5 січня 2017 Читать на русском

Генеральний директор "Металіста 1925" Володимир Лінке розповів про те, як харківська команда подолала першу частину сезону в ААФУ.

– В одному зі своїх інтерв'ю, в якому йшлося про той період "Металіста", коли його прийняв Олександр Призетко, ви сказали таку фразу: "Приємно бачити, як у хлопців горять очі". Як з "горінням очей" йде справа в нинішній команді?

– Вони продовжують горіти, вони виходять – вони отримують задоволення. Призетко проповідує футбол-гру, а не футбол-роботу. І вони отримують задоволення від цієї гри. Якщо не отримувати задоволення, то навіщо виходити на футбольне поле. Я завжди говорив, що футбол – це гра. А від будь-якої гри, як діти, так і дорослі повинні отримувати задоволення. І ті ж вболівальники – відвідують матчі! Ми зайняли по відвідуваності четверте або шосте місце, точніше зараз не скажу, по всій Україні серед усіх ліг. Це показник? Показник! А на першій грі тут було 7 тисяч – тільки на "Шахтар" – "Динамо" більше прийшло. У хлопців горять очі! Вони грають на такому стадіоні, приїжджають гості з іншими командами, вони тільки годину фотографуються по всьому стадіону. Поки очі горять, і навіть у ветеранів.

– Щодо фанатів. Інколи навіть найвідданіші вболівальники створюють менеджменту клубу проблеми, особливо ця проблема гостро стоїть зараз – символіка, речівки, файєри.

– Уболівальник що робить? Вболіває за клуб. А це хіба вболівальники? Які палять, трощать, які на трибуни несуть символіку, за яку клуб точно буде платити штраф, будуть карати.

Вони мені розповідають, що на нас будуть ходити одні діди, які будуть їсти насіння. Я їм даю приклад, на всяк випадок, що рекорд відвідуваності в середньому за сезон тримається з 1981 року, коли ми були в Першій лізі. Коли були ці "діди" і "кузьмичі", і як вони вболівали. Багато хто і не ходять на футбол через те, що таке відбувається на стадіонах. Мене батько з трирічного віку водив сюди, я дивився футбол. Зараз це реально? Я був, коли вони з півночі купою побігли на південь через трибуни, і як ці мами хапали діток, пищали і кричали! Це вболівальники?

А в нинішньому сезоні вони сказали, що самі будуть платити за себе, якщо будуть якісь штрафи. Скажу, що в першій грі в Інгульці дуже сильно підтримали, і пройшло без всяких конфліктів. Але страшно те, що певний відсоток футбол навіть не дивиться. Тому, назвати вболівальниками всіх, це себе обдурити. Вболівальник не може кричати "Ми з тобою", і тут же робити гидоту клубу.