УКР РУС

Гамбург не зумів повернутися в Бундеслігу – у складі Штутгарта знайшовся 20-річний герой

5 червня 2023 Читать на русском

Штутгарт обіграв Гамбург у матчі-відповіді плей-офф за право участі в Бундеслізі наступного сезону (3:1).

Німеччина. Бундесліга, плей-офф

Гамбург – Штутгарт – 1:3 (перший матч – 0:3)

Голи: Кіттель, 6 – Мійо, 48, 64, Сілас, 90+7

Гамбург подарував своїм уболівальникам надію на камбек – завдяки ранньому голу Кіттеля на шостій хвилині "динозаврам" вдалося виграти перший тайм. Сонні вдався сильний і прицільний удар з-за меж штрафного, до якого воротар Штутгарта Мюллєр не був готовий.

Штутгарт легко розгромив Гамбург у битві за Бундеслігу – фани пережили миті тріумфу, а тепер бачать черговий провал

Однак не встиг Гамбург вийти на поле на другий тайм з думками розвинути свою перевагу, як суперник взяв ситуацію під свій контроль. 20-річний Енцо Мійо не забив за Штутгарт жодного м'яча в цьому розіграші Бундесліги, але зробив різницю в найважливішому матчі сезону. У першій половині другого тайму француз оформив дубль: спочатку він у дотик замкнув передачу Сехру Гірассі з лівого флангу, а потім скористався грубою помилкою воротаря Гамбурга Даніеля Хойєра. На 64-й хвилині Мійо запресингував голкіпера і змусив того махнути ногою повз м'яч. Сілас свій м'яч забивав уже у компенсований час, коли Гамбург пішов усім складом уперед, щоб подарувати вболівальникам хоча б нічию.

Так Штутгарт здобув другу перемогу над Гамбургом у плей-офф за право брати участь у Бундеслізі в сезоні 2023/24. За сумою двох зустрічей перевага "швабів" вражаюча – 6:1. "Динозаври" проведуть у другому дивізіоні шостий сезон поспіль...