УКР РУС

Франція вдома впевнено переграла Італію

2 червня 2018 Читать на русском

Підопічні Дідьє Дешама у дуже яскравому матчі здобули красиву перемогу над італійцями.

Товариські матчі 2017/18
завершено
-

Перша половина першого тайму пройшла під диктовку збірної Франції, гравці якої впевнено контролювали м'яч та постійно тікали від опікунів. Це дозволило вийти вперед уже на 8-й хвилині гри: Мбаппе пішов в обіграш та заробив штрафний, після подачі з якого всі підбори виграли французи – і після подачі Павара все той же Мбаппе пробив у дотик між ніг голкіперу Сірігу. Пробити його не вдалося, однак Умтіті опинився першим на добиванні – 1:0.

Далі гра продовжила йти за французьким сценарієм, хоча італійці не виглядали приреченими. Тим не менш, на 20-й хвилині після удару Канте їх врятувала штанга, а через 9 хвилин Лукас Ернандес розірвав на швидкості весь фланг та заробив пенальті. Антуан Грізманн його впевнено реалізував – 2:0.

Італійці завелися – особливо Маріо Балотеллі. Кілька гострих випадів в обидва боки явно натякали на розкриття гри, в якій Балотеллі класно чіплявся за м'яч, і зрештою, заробив штрафний, хоча небезпідставно вимагав пенальті. Не біда – Льоріс відбив перед собою удар Балотеллі зі штрафного, а Бонуччі його добив – 2:1. Французи оговтались і провели непоганий відрізок у кінці тайму – зокрема, після передачі Мбаппе міг забивати з району 11-метрової позначки Дембеле. Тим не менш, італійці явно вирівняли гру.

Другий тайм перетворився у гойдалки. Вже на 46-й хвилині Балотеллі увірвався у штрафний та пробив з гострого кута – Льоріс парирував. Через дві хвилини Дембеле втік у контратаку від воріт до воріт, хитнув захисників і пробив у поперечину. На 52-й з кількох метрів не влучив Толіссо, а на 56-й Берарді заробив і класно виконав штрафний. Через хвилину Грізманн, Дембеле та Мбаппе розірвали оборону Італії дрібними пасами й ледь не заробили пенальті, а через кілька хвилин лише неправильне рішення Інсіньє не дозволило увірватися у штрафний та вийти віч-на-віч з Льорісом.

Зрештою, у такому футболі хтось мав забити – і це зробили французи. І як зробили! На 63-й хвилині Мбаппе прорвався по центру поля, однак не зумів обіграти Кальдара перед штрафним. М'яч відскочив на його лінію до Дембеле, а той з місця обвідним ударом влучив у дальню дев'ятку – 3:1! Шедевр. Після цього гра італійців затихла на кілька хвилин, чому сприяла і серія замін.

Тим не менш, італійці створили кілька небезпечних моментів на 60-70-х хвилинах – зокрема, Балотеллі пробивав вище після прострілу на 67-й хвилині та після виходу віч-на-віч під кутом на 78-й. Непогано на 65-й пробивав з відскоком Крістанте, однак м'яч розминувся зі штангою. Французи ж заспокоїлись, почали проводити заміни та ловити італійців на контратаках.

Зрештою, в останні 10 хвилин обидва наставники повністю поринули у заміни, що загальмувало й розірвало гру. Команди могли забивати ще, однак фінальний свисток арбітра зафіксував той рахунок, який був встановлений на 63-й хвилині. Франція перемогла Італію – 3:1.

Товариські матчі

Франція – Італія – 3:1

Голи: Умтіті, 8, Грізманн, 29 (пен), Дембеле, 63 – Бонуччі, 36