УКР РУС

Ліга націй: Франція здобула вольову перемогу над Німеччиною завдяки дублю Грізманна

16 жовтня 2018 Читать на русском

В поєдинку Ліги націй збірна Франції вдома перемогла Німеччину. Звіт про матч читайте на сайті "Футбол 24".

Команди підходили до поєдинку у різному настрої – Франція лідирувала у групі з 4 очками, а Німеччина набрала лише 1 пункт та не забила жодного голу у трьох останніх офіційних матчах.

Поєдинок розпочався доволі спокійно, перший момент виник лише на 11-й хвилині. Канте небезпечно зрізав м'яч у власні ворота, проте Льоріс врятував Францію. А от за кілька хвилин Німеччина все ж відкрила рахунок – після передачі Гнабрі Сане прострілював у штрафний майданчик, але Кімпембе, намагаючись перервати пас, зіграв рукою. Кроос виконав пенальті не надто вдало, Льоріс навіть зачепив м'яч, проте той все ж опинився у воротах чемпіонів світу – 0:1.

Цікаво, що останні 5 голів Бундестім з пенальті в активі різних гравців – Мюллєр, Озір, Гомес, Дракслер і от тепер Кроос.

Ліга націй: Казахстан знищив Андорру, голкіпер Македонії приніс розгромну перемогу Вірменії

За кілька хвилин підопічні Льова могли забивати вдруге. Сане та Вернер вибігли у контратаку, проти них був лише Рафаель Варан. Передача вінгера Манчестер Сіті вийшла не надто вдалою – Льоріс зумів перехопити передачу на Вернера. Німеччина володіла відчутною перевагою і за кілька хвилин Льоріс неймовірним чином врятував французів від другого пропущеного м'яча. Після подачі Крооса з кутового кіпер парирував удар Гінтера.

Господарі відповіли виходом та падінням Мбаппе у штрафному майданчику – арбітр не відреагував. За кілька хвилин Гінтер знову пробивав головою, проте цього разу не влучив у ворота. Лише на 45-й хвилині гри Франція згадала, хто ж все-таки чинний чемпіон світу. Жиру пробивав з меж воротарського – вище воріт. Німеччина повністю переграла "галльських півнів" у першій половині гри, переважаючи у всіх компонентах, проте забила лише одного разу.

Другий тайм активніше розпочали французи. Два кутових особливої небезпеки не принесли, а от за кілька хвилин Мбаппе не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із Нойєром – голкіпер виграв дуель! Німці відповіли неточним ударом Сане після передачі Шульца. На 68-й хвилині німці знову могли виходити вперед. Льоріс парирував удар Гнабрі, який вийшов на поле у складі збірної Німеччини вперше за 2 роки.

На 79-й хвилині Хуммельс сфолив у своєму штрафному майданчику. Грізманн впевнено реалізував пенальті та вивів свою збірну вперед.

Господарі довели матч до перемоги та набрали 7 очок після 3 зіграних поєдинків , закріпивши лідерство в групі. У Нідерландів 3 очки (2 матчі), у Німеччини – 1 пункт після 3 ігор. Тепер щоб уникнути вильоту з Ліги А, Німеччині потрібно перемагати Нідерланди та сподіватись на поразку "помаранчевих" від Франції.

Ліга націй, 4 тур. Ліга А, група 1

Франція – Німеччина – 2:1

Голи: Грізманн, 62, 80 – Кроос, 14 (пен)