УКР РУС

Франков: Виклик Ракицького до збірної України – питання політики

22 квітня 2019 Читать на русском

Головний редактор журналу Футбол Артем Франков поділився своїм баченням ситуації навколо захисника Зеніта Ярослава Ракицького.

"Якщо в силу інших обставин він перейде в український клуб або переїде грати в іншу країну, то двері в збірну будуть відкриті. Жоден нормальний тренер не може ігнорувати захисника, який регулярно забиває в дуже непоганому чемпіонаті з дуже непростим суперником.

Ракицький забив красивий гол зі штрафного Краснодару

Футбол – відображення політики, і обійти політику він не в змозі. Виклик до збірної України Ракицького, який виступає за газпромівський російський клуб, навряд чи відбудеться, хто б не керував федерацією і збірною. Це не питання спорту, це питання політики. Не буває футболу поза політикою.

Мені складно сказати, хто з тих 25 гравців збірної, яких викликають, загострено сприймає ситуацію і прагне не проектувати її на футбол. Припускаю, що все мирно. Ракицький не перший приклад. Анатолій Тимощук був членом виконкому ФФУ. Хоча його ніколи там не бачили, але він там був.

"Від Лобановського я втік". Уродженець України відмовив Динамо, виграв Лігу чемпіонів і міг опинитися у Реалі

У виконкомі вирішили тримати чинного футболіста, щоб галочку проставити. Як тільки Тимощук став помічником головного тренера Зеніта, він перестав бути членом виконкому", – сказав Франков каналу 360.