УКР РУС

Шальке на виїзді вирвав перемогу в Аугсбурга, Кельн поступився Фортуні: 10-й тур Бундесліги, неділя

3 листопада 2019 Читать на русском

У неділю 10-й тур чемпіонату Німеччини завершувало два поєдинки. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини, 10-й тур

Фортуна – Кельн – 2:0

Голи: Хеннінгс, 38 (пен.), Томмі, 61

Аугсбург – Шальке – 2:3

Голи: Байєр, 38, Фіннбогасон, 60 (пен.) – Ліхтштайнер, 45+1 (аг.), Кабак, 71, Харіт, 82

Уніон Берлін переграв Герту, Айнтрахт знищив Баварію, РБ Лейпциг забив вісім голів Майнцу: 10-й тур Бундесліги, субота

Представники підвалин турнірної таблиці – Фортуна та Кельн – зустрічались у Дюссельдорфі. Обидві команди лише одного разу святкували перемогу у цьому сезоні, тому кожен набраний пункт був для них на вагу золота. Вже на 12-й хвилині Кельн міг виходити вперед: Сімон Теродде отримав навісну передачу з флангу та пробив з району одинадцятиметрової позначки – м’яч пролетів повз ворота, ледь не торкнувшись лівої стійки. В середині тайму не поталанило господарям – сфера, після удару головою Роуена Хеннінгса, влучила у праву стійку. А на 39-й хвилині господарі здобули право на одинадцятиметровий і Хеннінгс впевнено переграв голікіпера "з точки".

По перерві господарі рахунок подвоїли: на 61-й хвилині Ерік Томмі отримав чудову передачу від Каана Айхана і, вийшовши віч-на-віч, легко переграв голкіпера. Під кінець матчу дюссельдорфці могли забити втретє, однак після добротного удару Хеннінгса м’яч просвистів повз ліву стійку. Перемога принесла Фортуні 10 очок і тринадцяту сходинку, Кельн з 7-ма пунктами – передостанній.

Аутсайдер турнірної таблиці приймав екс-клуб "гірника" Євгена Коноплянки – Шальке. Гості у першому таймі володіли відчутною перевагою і тому пропущений гол на 38-й хвилині був дещо нелогічним: Даніель Байєр влучно пробив з-за меж штрафного майданчика під ліву стійку. Вже у доданий час, очікуючи перерви, господарі несподівано пропустили – після подачі зі штрафного м’яч у свої ворота головою зрізав Штефан Ліхтштайнер.

По перерві арбітр призначив пенальті у ворота Шальке за гру рукою – одинадцятиметровий впевнено реалізував Альфред Фіннбогасон. Та вже за 10 хвилин ідеально розіграний штрафний допоміг гельзенкірхенцям зрівняти – Даніель Каліджурі виконав подачу на Озана Кабака і той, високо вистрибнувши, замкнув її у лівий кут воріт. А ще за десять хвилин гості зусиллями Аміна Харіта вийшли вперед. Цей гол так і залишився останнім у матчі. Завдяки перемозі Шальке набрав 18 очок і піднявся на шосте місце, Аугсбург з 7 пунктами залишився шістнадцятим.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ