УКР РУС

Фонсека: Українські арбітри не обслуговують важливі європейські матчі, їм потрібно замислитись

19 жовтня 2018 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека прокоментував матч 12 туру УПЛ проти Десни.

"Я б не хотів обговорювати суддівство сьогодні. Хочу поговорити про інші речі. Вилучення Нуну Кампуша? Я не зрозумів, чому це сталося. Він намагався прибрати свого колегу від арбітра і отримав червону картку.

Шахтар в меншості дотиснув Десну завдяки голу на останніх хвилинах

Зрозуміло, що ми провели деякі зміни: частина гравців була задіяна в матчах за збірні. У першому таймі нам не завжди вдавалося долати насичену оборону суперника і ми дозволили їм пару раз вийти небезпечно в атаку. Ми були не завжди хороші, але я бачив старання гравців.

Шахтар – Десна: Кайоде отримав спірну червону картку – перед цим Бойко скасував вилучення гравця гостей

Потрібно розуміти, що не завжди просто розкрити таку оборону суперника. У другому таймі ми добре проявили себе. Особливо, коли ми залишилися вдесятьох. Команда показала характер. Ми грали набагато краще вдесятьох, ніж до цього в повних складах. Після вилучення Кайоде ми були більш небезпечними і швидкими. Мене це дуже порадувало. Це складна перемога, але ми заслужили цей гол наприкінці зустрічі.

Шахтар – Десна – 1:0 – відео гола та огляд матчу

У нас є кілька штатних виконавців стандартів. Майкон – один з них. Він багато працює над цим елементом на тренуваннях. На жаль, ми не змогли забити з гри, але зробили це в важливий момент поєдинку.

Чому українські арбітри не судять важливі матчі в Європі? Мені важко сказати, але це факт. Мабуть їм варто замислитися над цим", – передає слова Фонсеки сайт телеканалів "Футбол1/2".