УКР РУС

Фонсека стрімко вибився у фаворити на посаду головного тренера Астон Вілли, але португальця ця робота не цікавить

4 жовтня 2018 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека знову потрапив на шпальти англійських ЗМІ. Його сватають в клуб з Бірмінгема.

Астон Вілла провалила старт сезону в Чемпіоншипі – 13 місце після 11 турів. Від зони плей-офф бірмінгемців відділяє лише 2 очки, але такий стан справ не влаштовує ні керівництво, ні вболівальників. Завдання чітке – вийти за підсумками сезону в АПЛ.

Вілла здобула лише одну перемогу в 10 останніх матчах. Терпіння в усіх вичерпалося після нічиєї з Престоном – фани кинули в головного тренера з трибун капустою, а боси звільнили Стіва Брюса.

Сокира над головою 57-річного фахівця висіла ще з приходу нових власників Нассефа Севіріса та Вес Еденса. Вони хотіли запросити тренера, який би відповідав їхнім амбіціям. Ходили чутки про контакт з Тьєррі Анрі, однак зараз легендарний француз, який працює асистентом у збірній Бельгії, не є головним фаворитом на заміну Брюсу. На нього пропонують коефіцієнти від 6 до 5.

Букмекери прогнозують, що найбільші шанси очолити Астон Віллу має коуч Брентфорда Дін Сміт. Його призначення оцінюється від 5 до 3. Другим фаворитом називають наставника Шахтаря Паулу Фонсеку. За останні 15 годин коефіцієнт на його призначення зменшився з 19 до 5 і навіть до 3,75 у деяких конторах. Також серед претендентів фігурують імена Джона Террі (від 9 до 6,5), Брендана Роджерса (від 13 до 9) Карлоса Карвальяла (13) та Сема Аллардайса (від 20 до 9).

Астон Вілла хоче бачити Фонсеку на тренерському містку команди – переговори вестиме агент Роналду Мендеш

Вчора видання Birmingham Mail повідомило, що з пошуками тренера "левам" допоможе відомий агент Жорже Мендеш. Очікується, що Мендеш запропонує керівництву клубу Паулу Фонсеку, який є клієнтом його агентства GestiFute. Саме цей чинник робить таке призначення потенційно можливим, а також те, що португалець має вже солідний досвід роботи головним тренером, тоді як знамениті Тьєррі Анрі та Джон Террі в цій ролі ще новачки.

Втім, Фонсека навряд чи погодиться на таку пропозицію. Нещодавно на нього серйозно претендував Евертон, але 45-річний тренер підписав новий контракт з Шахтарем, коли цього дійсно мало хто чекав – обставини спонукали до нового виклику. Паулу Фонсека залишився в Україні та вже почав побудову нового Шахтаря. Кинути це все було б дуже дивно.

Ба більше, Астон Вілла поставила собі за мету знайти нового тренера до 20 жовтня – до завершення міжнародної паузи. Залишити Шахтар у розпал сезону заради Чемпіоншипу – не варіант для Фонсеки. Таку ж інформацію подав журналіст The Telegraph Метт Лоу: "За моїми даними, Фонсека не зацікавлений у переїзді в Англію для роботи в Чемпіоншипі". Єдиний вагомий аргумент на користь цього переходу – Жорже Мендеш.

Вулверхемптон, Мендеш і китайські схеми. Чому агент "законно" керує клубом, в який міг перейти Зінченко