УКР РУС

Фіорентина – Вест Хем – 1:2 – відео голів і огляд фіналу Ліги конференцій

8 червня 2023 Читать на русском

Фіорентина і Вест Хем зустрічалися у фіналі Ліги конференцій 2022/23. Дивіться відео голів і огляд поєдинку на "Футбол 24".

Поєдинок Фіорентина – Вест Хем стартував о 22:00 за київським часом. Другий в історії фінал Ліги конференцій приймала Еден Арена у Празі, на якій проводить свої матчі місцева Славія. Переможець фіналу здобував путівку в груповий турнір Ліги Європи 2023/24 – і Фіорентина, і Вест Хем не кваліфікувалися в єврокубки через чемпіонат, а свої останні євротрофеї вигравали ще у 60-х роках минулого століття.

Перший тайм пройшов без гольових моментів. Найпам'ятнішим епізодом став інцидент із Крістіано Бірагі, коли фанати Вест Хема розбили голову капітану Фіорентини пивним стаканом. Перед перервою Йовіч таки забив, зігравши на добиванні, але перед тим заліз у офсайд.

Вест Хем виграв Лігу конференцій, здолавши Фіорентину в кривавому фіналі – "хаммерс" взяли єврокубок вперше за 58 років

А в другому таймі Вест Хем заробив право на пенальті – VAR побачив гру рукою. Бенрама на 62-й хвилині вивів "молотів" уперед. Втім, італійці доволі швидко відігралися. На 67-й Бонавентура забив гол у відповідь, поклавши м'яч у дальній кут.

Все йшло до екстра-тайму, але на 90-й хвилині Вест Хем забив переможний гол. Джаррод Боуен, з яким ще рік тому конкурував Андрій Ярмоленко, втік віч-на-віч і приніс Вест Хему трофей Ліги конференцій!