УКР РУС

Наполі у більшості не зміг переграти Дженоа, Фіорентина сенсаційно поступилась аутсайдеру

7 квітня 2019 Читать на русском

Відбулись чергові поєдинки 31-го туру італійського чемпіонату. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2018/2019, 31-й тур

Фіорентина – Фрозіноне – 0:1

Голи: Чіофані, 84

Кальярі – СПАЛ – 2:1

Голи: Фараго, 3, Паволетті, 60 – Антенуччі, 18 (п.)

Удінезе – Емполі – 3:2

Голи: де Пауль, 15, 41 (п.), Мандрагора, 45 – Капуто, 11, Круніч, 24

Інтер – Аталанта – 0:0

Лаціо – Сассуоло – 2:2

Голи: Іммобіле, 53 (п.), Луліч, 90+6 – Рожеріо, 57, Берарді, 89

Наполі – Дженоа – 1:1

Голи: Мертенс, 34 – Лазовіч, 45+3

Вилучення: Стураро, 26 (Д.)

У першому матчі неділі Фіорентина на своєму полі приймала одного з аутсайдерів чемпіонату – Фрозіноне. "Фіолетові" востаннє перемагали ще 6 матчів тому, в той час як "жовто-сині" у минулому турі перервали свою безвиграшну серію, перегравши вдома Парму. Перший тайм пройшов у запеклій боротьбі, де перевагою більше володіла Фіорентина, що, однак, не конвертувалось у забиті м’ячі. Наприкінці другого тайму, після потужних атак Фіорентини, несподівано забив Фрозіноне: Даніель Чіофані після пасу Андреа Пінамонті вивів свою команду вперед і встановив остаточний рахунок. Відтак Фрозіноне набирає 23 очки і продовжує залишатись на передостанньому місці, а Фіорентина з 39-ма пунктами займає 10 місце.

СПАЛ завітав у гості до Кальярі. Вже на 3 хвилині "червоно-сині" зусиллями Паоло Фараго вийшли вперед. На 18-й хвилині Мірко Антенуччі з пенальті зрівнює рахунок. У другому таймі Леонардо Паволетті подвоює перевагу Кальярі. Після цього матчу Кальярі набрав 36 очок і зайняв 11 місце, СПАЛ з 32-ма балами опустився на 16 сходинку.

Удінезе та Емполі у протистоянні між собою влаштували справжню феєрію голів. На 11-й хвилині Франческо Капуто вивів Емполі вперед, та вже за 4 хвилини Родріго де Пауль зрівняв рахунок. На 24-й хвилині Емполі, зусиллями Раде Круніча, знову виходить вперед. За 4 хвилини до закінчення основного часу де Пауль з пенальті робить дубль, а у доданий час Роландо Мандрагора виводить Удінезе вперед. На 64-й хвилині Марвін Зегелар заробив другу жовту картку і залишив Удінезе у меншості. Більше голів у матчі забито не було. Удінезе набрав 32 пункти і займає 15 сходинку, Емполі з 28 балами опустився на 17 місце.

Інтер був фаворитом у матчі проти Аталанти. В першій половині зустрічі команди почергово володіли ініціативою без особливого загострення гри. Після перерви гравці міланського клубу виглядали активнішими, але створити реально небезпечний момент біля воріт гостей так і не вдалось – на табло справедливі нулі. Інтер залишається на 3-й сходинці, маючи в активі 57 очок, Аталанта – 5-та (52 очки).

Набагато більший "екшн" відбувався у поєдинку Лаціо – Сассуоло. Господарі відкрили рахунок на початку другого тайму, але гравці Сассуоло швидко вирівняли становище. Більше того, наприкінці поєдинку гості зуміли вийти вперед. Римляни не мали наміру дарувати супернику три очки і зуміли вирвати нічию на останній доданій хвилині. Лаціо піднявся на 7-му сходинку (49 очок), Сассуоло – 11-й (36 очок).

В останньому матчі дня Наполі приймав Дженоа. Тут була своя інтрига: у випадку поразки неаполітанців Ювентус міг достроково стати чемпіоном. Не найкраща ситуація була і у Дженоа: "грифони" зазнали поразки у двох останніх матчах і будь-що прагнули здобути позитивний результат, аби відірватись від зони вильоту. На 26-й хвилині Стефано Стураро заробив червону картку і залишив Дженоа у меншості. За вісім хвилин Дріс Мертенс чудовим ударом вивів свою команду вперед, а у доданий до першого тайму час Дарко Лазовіч зрівняв рахунок. Другий тайм минув у постійних атаках Наполі, було створено безліч моментів, однак голкіпер Дженоа спіймав цього вечора кураж. Після цієї нічиєї Наполі набирає 64 очки і скорочує відставання від Ювентуса, Дженоа з 34-ма пунктами піднімається на 13-те місце.

Італійський гравець завершив кар'єру, інсценувавши своє викрадення на гелікоптері під час матчу – відео дня