УКР РУС

Фінал Ліги чемпіонів: Київ поступово стає "червоним" і лише місцями – "вершковим"

26 травня 2018 Читать на русском

У день фіналу Ліги чемпіонів в Києві між мадридським Реалом та англійським Ліверпулем місто заполонили вболівальники обох команд.

Центральною точкою їх зосередження є парк імені Тараса Шевченка біля відомого червоного корпусу Київського національного університету, колір якого дуже подобається вболівальникам мерсисайдців.

У meeting point Ліверпуля встановлена сцена, на якій будуть виступати музиканти, привезені клубом. Є фуд-корт з їжею та напоями. Фанати постійно співають. Найчастіше в їх виконанні лунає:

"We’ve conquered all of Europe
We’re never gonna stop
From Paris down to Turkey
We’ve won the f...ing lot
Bob Paisley and Bill Shankly
The Fields of Anfield Road
We are loyal supporters
And we come from Liverpool
Allez Allez Allez"

Фанати Ліверпуля завішали своїми креативними банерами всі огорожі навколо місця своєї дислокації в парку. Вони всіляко демонструють, що напис на одному з банерів про "найкращих вболівальників у світі" є небезпідставним.

Якщо хтось хоче відчути атмосферу футбольного свята та справжніх фанатів, то треба йти саме до ліверпульців. Адже при всій повазі до Реала, його вболівальники таку атмосферу особливо не створюють.

Біля палацу "Україна" розташована точка збору фанатів "вершкових". Також є сцена, з якої лунає музика, є навіть ведучі, проте людей там небагато і відбувається все достатньо "академічно".

Загалом по місту також переважають фанати "червоних". Звичайно, вони "окупували" всі навколишні паби та ресторани.

Також можна помітити фанатів навіть на балконах будинків на вулиці Великій Васильківській, у безпосередній близькості від стадіону. Цікаво, за які суми вони орендували в них житло? А може, вони оселилися там завдяки анонсованих серед киян акцій із безкоштовного прийому в себе футбольних гостей.

Центр міста для наземного транспорту закритий, проте пішки можна спокійно переміщуватися. Поліції вистачає, та поки вона теж у режимі спокійного патрулювання. Наразі Київ дійсно є центром футбольного свята, причому поки що воно більше в червоних кольорах.