УКР РУС

ФІФА заборонила 8 бразильцям зіграти у наступному турі АПЛ – серед них лідери Манчестер Сіті, Ліверпуля та Челсі

8 вересня 2021 Читать на русском

Клуби АПЛ можуть серйозно постраждати через те, що не відпустили своїх бразильських легіонерів до розташування національної команди.

Конфедерація футболу Бразилії поскаржилась у ФІФА на клуби АПЛ, які не відпустили представників "селесао" на матчі відбору до ЧС-2022, повідомляє BBC. Через це клубам заборонено випускати цих гравців у наступному турі АПЛ – заборона діятиме протягом 5 днів.

Ліверпуль готовий піти на трансферний рекорд заради зірки Борусії Д

Серед них опинились досить статусні футболісти: Едерсон та Габріель Жезус з Манчестер Сіті, Аліссон, Фабінью та Роберто Фірміно з Ліверпуля, Тьягу Сілва з Челсі, Рафінья з Лідса та Фред з Манчестер Юнайтед.

Дісталось і Вулверхемптону, Ньюкаслу та Уотфорду – клуби не відпустили Рауля Хіменеса, Альмірона та Сієрральту до розташування збірних Мексики, Парагваю та Чилі відповідно.

Цікаво, що покарання оминуло стороною Евертон, який не відпустив Рішарлісона до збірної Бразилії. Врятувало те, що "іриски" відпустили нападника на Олімпіаду, через що у Конфедерації футболу Бразилії нема претензій до клубу. Додамо, що переговори між ФІФА та АПЛ тривають, тому клуби не сприймають покарання як довершений факт.

ПСЖ усіх нагнув, Мессі спровокував Роналду, а Реал програв війну шейхам – найголовніше про літнє трансферне вікно 2021