УКР РУС

Феєрія у Запоріжжі та сюрпризи від Другої ліги. Огляд головних подій 1/8 фіналу Кубка України

26 жовтня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" виділяє все найголовніше з матчів 1/8 фіналу Кубка України.

Зоря вилетіла переможцем

Ні Вернидуб, ні Фонсека не пожертвували Кубком України. Незважаючи на дуже щільний графік, обидва наставники виставили на матч найсильніші з можливих склади. В результаті, ми побачили феєричний матч – 120 хвилин класного футболу з гострим сюжетом.

Шахтар у більшості дотиснув суперника, виграв у гольовій перестрілці (3:4) та пройшов у чвертьфінал. Однак Зоря заслуговує виключно оплесків та схвальних відгуків. Головне з матчу:

– Зоря – найяскравіша українська команда на цей момент. Луганці забили 15 голів у 5 останніх матчах. 4 м'ячі у ворота Динамо, 5 – у ворота Маріуполя, ще 3 – у ворота Шахтаря. Якісна геометрія позиційних та контратак, швидкий вихід з оборони, осмислені передачі на чужій половині поля. "Гірники" ще до перерви могли пропустити значно більше, але "відскочили".

– Шахтар – не Шахтар, коли без Марлоса та Бернарда. Їхні дублери Алан Партік і Дентінью неабияк програють своїм партнерам у ефективності. Донеччанам в атаці дуже не вистачало швидкості Бернарда та "голови" Марлоса.

– Овертайми нашкодять обом командам. Зіграти основою 90 хвилин в режимі матчів "на третій день" – це ще півбіди, але наступні 30 хвилин виснажили суперників емоційно та фізично. Вже на вихідних їм грати чемпіонат, а через тиждень – відповідальні єврокубкові поєдинки. Шахтар і Зоря видали шоу для вболівальників, відсунувши на другий план наслідки для себе.

Важкі, але закономірні перемоги Динамо та Ворскли

Ворскла серйозніше за Олімпік поставилася до Кубка України, внаслідок чого заслужено вийшла у чвертьфінал. Проти оптимальної "одинадцятки" полтавців вийшов змішаний склад донеччан, що в додаткових 15-хвилинках дало про себе знати. Команди розставили свої пріоритети, а в Олімпіка вони спрямовані виключно на чемпіонат.

Динамо з вкрапленнями молоді в овертаймі дотиснуло Олександрію. Свій шанс у першій команді отримали Миколенко та Смирний, а за результат відповідали Гонсалес і незвична для цього сезону пара форвардів Кравець-Бєсєдін. Старшого Артема надихнула капітанська пов'язка – він замкнув два простріли парагвайця, а поміж тим асистував тезці. Виїзд на Кіровоградщину легким для киян не назвеш, але невдала серія перервана, що вже додає оптимізму.

Розрив між лігами дійсно зменшився

Дуже багато сказано про те, що Прем'єр-ліга серйозно втратила в класі. Це підтверджують факти. Найкращі команди Першої ліги минулого сезону зараз пристойно виглядають у "вишці", а колективи з нижньої шістки елітного дивізіону в Кубку України вилітають від представників Другої ліги.

Сталь поступилася Львову, а Чорноморець вилетів від Дніпра-1. Важливо зазначити, що команди із Прем'єр-ліги грали майже основними складами, однак це не допомогло їм показати клас.

Пригадаймо і те, що в попередньому раунді турніру Карпати та Зірка зазнали невдач у поєдинках проти друголігових Прикарпаття і Таврії. Як наслідок, у цьогорічному Кубку України 4 з 6 протистоянь Прем'єр-ліга/Друга ліга завершилися на користь андердогів.

Коли клас все ж наявний

Маріуполь відвантажив Таврії 5 голів, а Верес нехай не по рахунку, але по грі впевнено переміг Арсенал-Київ. У цих випадках також варто зробити важливу ремарку – фаворити застосували активну ротацію, що лише підвищує цінність їхнього успіху.

Проти сенсації виступила і Десна. Один з лідерів Першої ліги без проблем здолав Прикарпаття. Доля зустрічі була вирішена вже у середині першого тайму, прогнозований успіх добре укомплектованих чернігівців.

Стали відомі всі учасники 1/4 фіналу Кубка України