УКР РУС

Феноменально. "Вальядолід" - "Барселона" - 1:0. ВІДЕО

8 березня 2014 Читать на русском

Душили-душили, а в підсумку отримали сенсацію: 27 тур Прімери розпочався із поразки чинного чемпіона Іспанії.

Наразі "Барселона" поступається "Реалу" одним очком, але після феноменальної гри "Вальядоліда", а особливо його воротаря - 23-річного воротаря Дієго Маріньйо, королі" мають шанс збільшити розрив др 4-х балів.

На грі та ефективності каталонців, вочевидь, позначилась біда одного зі своїх лідерів, а також так званий вірус ФІФА (проблеми після матчів у національних збірних). У сім'ї Іньєсти сталася трагедія, тож хавбеку - не до футболу. Не змогла підтримати Андреса і команда Мартіно.

Якось дуже важко і нервово виглядала "Барселона" стартові півгодини, в яких ініціативу тримав "Реал Вальядолід". По-королівський господарі пішли вперед і в одному з епізодів метушнею в обороні "Барселони" скористався вихованець "Ювентуса" Фаусто Россі.

По перерві вже було звичніше - тотальний контроль м'яча "Барселоною", декілька шансів, в яких забити було простіше, ніж промахнутися. Але Неймар, Мессі та решта регулярно програвали дуель голкіперу і мазали з неймовірних положень. Відтак "Вільядолід" міг ще один вкинути, але погодився і на мінімальну перевагу.

18-та команда Прімери здолала віце-лідера - феноменальний результат допомагає "Вальядоліду" вийти на межу виходу із зони вильоту. "Барса" за два тижні до мадридської дуелі в Класіко ризикує відпустити "Реал" на 4 баоли.

Основні моменти зустрічі

Мессі у швидкісному стилі продерся до штрафного, з-за меж якого бахнув під поперечку - Маріньйо ефектно зреагував і витягнув майже мертвий м'яч. "Вальядолід" же свій шанс використав: масована атака, один-другий удар застрягає у ногах захисників гостей, а на підбиранні найспритніший Фаусто Россі - витягуй, Вальдес! До слова, вихованець туринського "Ювентуса" відкрив у нас рахунок!

"Вальядолід" узагалі краще виглядає перші півгодини зустрічі. Немовби згадали, що у них ще й приставка "Реал" у назві видніється: лише два фоли проти барселонців, упевнений контроль м'яча біля володінь Вальдеса.

Кілька поспіль ударів Мессі - з гострого штрафного та метрів з 18-ти - дуже впевнено бере Маріньйо. З ударом Сеска та ж історія. Але хоча б щось з'явилось у "Барси". Педро на грані положення поза грою виходить на побачення з воротарем і перекидає того - рефері з цим не погоджується і гол не зараховує.

Тільки розпочався другий тайм, як Маріньйо знову виявився на висоті - Мессі пройшов у тили господарів, але не зумів прошити кіпера. Ідеальна чотириходова комбінація "Барси" завершується чистим виходом на удар Неймара. Бразилець примудрився з 6-7 метрів влупити вище! Колекціонери промахів - діагноз каталонців станом на 60 хвилин гри.

Дві цікаві заміни всередині другого тайму: Бергдіш, який ледь не заробив вилучення за фол проти Алвеша, одразу пішов з поля (волею тренера господарів). Серхі Роберто, номінальний хавбек, замінив Піке, відтак "Барса" перейшла на гру в подекуди одного захисника (фланги задіяні більше в атаках), та й той Маскерано.

Заключні 10 хвилин: черговий штрафний Мессі поблизу володінь Маріньйо. Стінка знову відіграна, але Маріньйо чатує там, де треба. У відповідь гостра атака 2 в 2, Рама пробігає Маскерано, мов на потягу, Оскар пробиває в дотик - над воротами. Вальдес уже не мав шансів врятувати, але снаряд стрибав і перестрибнув рамку.

"Вальядолід" - "Барселона" - 1:0

Гол: Россі, 17

Вальядолід: Маріньо - Рукавіна, Мітровіч, Вальєнте, Пенья - Руеда - Россі, Рубіо, Бергдіш - Герра, Манушу

Запасні: Хайме, Бараха, Оскар Гонсалес, Ларссон, Састре, Рама, Осоріо

Барселона: Вальдес - Дані Алвеш, Піке, Маскерано, Адріано - Хаві, Бускетс, Фабрегас - Педро, Мессі, Неймар

Запасні: Ойєр, Бартра, Монтойя, Афеллай, Серхі Роберто, Тельйо, Санчес