УКР РУС

Федецький пригадав, як Тимощук допомагав українським військовим: "І після цього засунути язика в дупу і мовчати..."

14 березня 2022 Читать на русском

Колишній захисник збірної України та Карпат Артем Федецький різко висловився щодо Анатолія Тимощука, який ігнорує війну росіян проти України.

"Тимощук? Зрадник. Це щоб нічого іншого не казати. Я написав йому повідомлення. Він прочитав його, але залишив без відповіді. Його поведінка у цій ситуації дивує. Росія обстрілює мирних жителів, скидає бомби на пологовий будинок, і він усе це знає, бо його батьки живуть у Луцьку. Адже він, напевно, підтримує зв'язок з батьком, який в курсі того, що відбувається.

"Бог пробачить і ми пробачимо": Гура – про Вороніна, Ракицького та позицію Тимощука

Цинічно заплющувати очі на те, що відбувається, і ніяк не реагувати... Що має бути в грудях? Думаю, серця там точно немає. Він не переживає і нічого не намагається вдіяти. Просто мовчати. Я не можу сказати про Толіка, що він патріот. Я дуже розчарований. Ніколи не міг уявити такого стосунку з його боку. Ми товаришували.

Коли грали за збірну, разом із ним їздили до шпиталю до наших поранених, навідували військових, привозили їм подарунки. Для них це багато значило, і Толік сам це чудово бачив. І після цього засунути язика в дупу і мовчати, це настільки цинічно та низько… Це його вибір. Він його зробив. Не знаю, як він із цим житиме. Україна переможе, а йому із цим жити.

Нічого не заважало йому розірвати контракт і поїхати до якоїсь іншої країни. Я не говорю про Україну. Тут на нього особливо ніхто не чекає. Виїхати в будь-яку іншу країну та якось допомогти нашій армії. Навіть ті українські футболісти, які грали за російські клуб і казали, що футбол поза політикою, розірвали контракти та поїхали, а Толік продовжує працювати у Зеніті. Це злочин проти свого народу та проти своєї совісті. В сім'ї не без виродка", – поділився Федецький у інтерв'ю Fanday.

Голодуючі Поволжя-8: список українців, які обрали співпрацю з окупантами – кров і на їхніх руках