УКР РУС

Факти про Євро: Найбільш та найменш забивні чемпіони

28 травня 2012

До титулу чемпіона Європи веде багато шляхів. Дехто прямує до нього, знищуючи суперників феєричною грою в атаці. Інші вважають, що потрібно передовсім довести до ідеалу гру в обороні.

Майже три м'ячі за гру

Серед першої категорії виділимо Францію 1984 року. У п’яти матчах “Гальські півні” забили аж чотирнадцять голів. До показника результативності у три м’ячі за гру не вистачило лиш одного влучного пострілу. Історією доведено - забиваючи в фінальній частині Євро в середньому два з половиною рази за матч, ви станете чемпіоном. Втім, декому вистачає й набагато меншого.

Розпочали із посухи в атаці

На третьому місці серед найменш забивних чемпіонів - збірна Данії дев’яносто другого року. В двох стартових матчах чемпіонату скандинави не зуміли забити жодного м’яча! Зате далі данські футболісти вправно забивали двічі щоматчу, завершивши чемпіонат із показником одна ціла й дві десяті гола за гру.

Греція Отто Рехагеля

Ще меншого вистачило, щоби стати найкращими в Європі грекам у 2004 році. Вболівальникам добре запам’яталась захисна модель гри, що її привив еллінам німецький наставник Отто Рехагель. Особливо чітко спрацювала команда на стадії плей-оф. Тричі по 1-0 і кубок прямує до Афін!

Переміг катеначчо

Однак, виявляється, грецькі футболісти рекорду не побили. От кому-кому не потрібно було багато забивати для тріумфів, то це Італії з її славнозвісною обороною. В трьох матчах на Євро 1968 року “Скуадра Адзурра” забила три голи. В середньому, по одному за гру. Відзначилися Доменгіні, Ріва та Анастазі. Натомість пропустили лиш один і стали чемпіонами континенту. Виграти титул, забиваючи лиш гол за гру! Схоже, на вічний рекорд...

Найбільш забивний чемпіон:

Франція (1984) - 5 матчів, 14 голів, 2,8 гола за матч

Найменш забивні чемпіони:

3. Данія (1992) - 5 матчів, 6 голів, 1,2 гола за матч
2. Греція (2004) - 6 матчів, 7 голів, 1,17 гола за матч
1. Італія (1968) - 3 матчі, 3 голи, 1 гол за матч.