УКР РУС

Валенсія мінімально переграла Еспаньйол, Леганес здолав Атлетік і зберіг шанси на еліту, Бетіс поступився Алавесу

17 липня 2020 Читать на русском

У четвер в Ла Лізі відбувся повний 37-й тур. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 37-й тур

Ейбар – Вальядолід – 3:1

Голи: Бігас, 21, Інуї, 28, де Бласіс, 90+2 (пен.) – Гвардіола, 72

Нереалізований пенальті: Гвардіола, 71 (Вальядолід)

Атлетік – Леганес – 0:2

Голи: Герреро, 81, Ассале, 90+4

Вилучення: Сімон, 23 (Атлетік, червона картка)

Бетіс – Алавес – 1:2

Голи: Лорен, 90+3 – Хоселу, 53, Елі, 76

Вилучення: Хуанмі, 90+2 (Бетіс, друга жовта картка), Елі, 90+5 (Алавес, червона картка)

Валенсія – Еспаньйол – 1:0

Гол: Гамейро, 17

Вилучення: Хауме, 90+2 (Валенсія, червона картка)

Валенсія готує шалений розпродаж половини складу – у зоні ризику навіть капітан

Ейбар в середині першого тайму двічі забив сусіду по турнірній таблиці Вальядоліду. Спочатку Педро Бігас вистрибнув вище за інших у воротарському майданчику "біло-фіолетових" і головою перевів м'яч у кут воріт. А згодом жахливою помилкою голкіпера гостей скористався Такасі Інуї: Чурріпі, намагаючись встигнути на пас від свого захисника, послизнувся і впав, а японському півзахиснику залишалось лише влучити у порожні ворота.

По перерві Вальядолід один гол відквитав: голкіпер "зброярів" у підкаті збив суперника і арбітр призначив пенальті. Серхі Гвардіола з першою спроби не зміг переграти Йоеля Родрігеса, однак виявився найспритнішим на добиванні і скоротив рахунок. А вже у доданий час Хосе Ігнасіо Начо завалив суперника у власному штрафному і Пабло де Бласіс з пенальті поставив крапку у матчі.

Атлетік та Леганес підійшли до матчу з різними завданнями. Баски мали непогану можливість зачепитись за зону єврокубків, в той час як "пепінерос" ще зберігали математичні шанси залишитись в еліті (хоча не все тепер залежало лише від них). Так чи інакше обидві команди прагнули перемогти.

Вже в середині першого тайму господарів підвів Унаї Сімон – голкіпер вийшов далеко з воріт і буквально скосив суперника. Арбітр потрактував це порушення як фол останньої надії і залишив Атлетік у меншості. Лише під кінець матчу гості зуміли забити: Мігель Анхель Герреро і Роджер Ассале вже у доданий час забезпечили Леганесу таку бажану перемогу.

Невмотивований Бетіс, який вже готується до початку нового сезону, приймав Алавес. "Лисам" продовжував загрожувати виліт у Сегунду, тому підопічні Хуана Рамона Лопеса Муньїса будь-що намагались взяти три очки. Перший тайм гості повністю провалили і навіть пропустили, однак VAR того вечора був не на боці севільців і арбітр взяття воріт відмінив.

А одразу по перерві Алавес вийшов вперед: Олівер Берк знайшов пасом Хоселу у штрафному майданчику суперника і останній буквально прошив голкіпера з близької відстані. В середині другої сорокап'ятихвилинки Родріго Елі подвоїв перевагу гостей. Лише у доданий час Бетіс зусиллями Лорена Морона один гол відквитав, але на більше банально не вистачило часу.

Валенсія мінімально перемогла відвертого аутсайдера турніру Еспаньйол. "Кажани" жахливо провели обидва тайми, практично нічого не створивши біля воріт суперника. Єдиний більш-менш небезпечний постріл приніс валенсійцям необхідні три очки.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ