УКР РУС

Сельта перестріляла Вільяреал у матчі з трьома пенальті та трьома вилученнями, Валенсія розгромила Вальядолід

9 травня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю в рамках 35-го туру Ла Ліги відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 35-й тур

Хетафе – Ейбар – 0:1

Гол: Ресіо, 89 (пен)

Валенсія – Вальядолід – 3:0

Голи: Гомес, 45+1, 48, Коррейа, 89

Вільяреал – Сельта – 2:4

Голи: Гомес, 25, Ж. Морено, 87 (пен) – Міна, 19, 34 (пен), Мендес, 45+3 (пен), Соларі, 57

Вилучення: Рульї, 45+4, Гаспар, 45+7 (не на полі) – Феррейра, 88

Домашній матч Хетафе проти Ейбара навряд чи міг зацікавити нейтрального глядача, але його значення було колосальним – особливо для гостей, адже ті перебували на останній позиції з відставанням від рятівної сімнадцятої сходинки у п'ять очок. Хетафе також не міг бути спокійним, адже від трійки аутсайдерів мадридців відділяли чотири залікових бали. Словом, сьогодні обидві команди влаштовувала лишень перемога.

Барселона – Атлетіко: Мадрид тріумфує – найгірші каталонці за 56 років, тріснута щелепа, ефектна битва Мессі та Суареса

На жаль, висока відповідальність болісно вдарила по змісту гри. В першому таймі небезпечних моментів взагалі не було, а в другому команди розмінялися двома непоганими пострілами – втім, лишень після замикання Кіке головою під поперечку голкіперу довелося робити сейв, рятуючи Хетафе від голу. До 87-ї хвилини на табло горіли 0:0, але на 88-й один із захисників господарів підіграв собі рукою в штрафному – пенальті! Ресіо впевнено його реалізував, організувавши Ейбару мінімальну перемогу. 0:1!

Безвиграшна серія Валенсії перед матчем з Вальядолідом налічувала вже шість матчів. Такі результати коштували роботи Хаві Гарсії. І хоча запасу міцності для збереження прописки в еліті "кажанам" мало б вистачити, тринькати очки і далі треба було припиняти. Натомість Вальядолід попереду чекав складний календар – Реал Сосьєдад та Вільяреал, які б'ються за єврокубки, і сам мадридський Атлетіко. Навряд чи в матчах з такими командами "біло-фіолетові" зможуть взяти багато очок. Тож гості розраховували покращити турнірне становище у нинішньому протистоянні.

Значно переважаючи у першому таймі суперника, Вальядолід примудрився пропустити гол у роздягальню. Максиміліано Гомес замкнув чудовий простріл з лівого флангу після того, як його одноклубник, дотепно підстрибнувши, пропустив м'яч, чим дезорієнтував захисників. Одразу по перерві уругвайський форвард оформив дубль, пробивши у падінні з межі воротарського майданчика. За хвилину до завершення основного часу Тьєррі Коррейа в ефектному стрибку головою довершив розгром суперника.

Вільяреал після проходу в фінал Ліги Європи не мав права розслаблятися, адже у чемпіонаті можна було випасти за зону Ліги Європи. Левантійці йшли п'ятими, тримаючись у ній, однак відрив від шостого Бетіса становив всього один заліковий бал. Таким чином, у домашній зустрічі проти Сельти підопічним Унаї Емері була необхідна лишень перемога.

Втім, не все пішло так, як бажали господарі. Вже на 19-й хвилині вони пропустили гол Сельти, дозволивши Міні замкнути подачу з лівого флангу на лінію воротарського – "жовта субмарина" відігралася на 25-й схожим чином (головою пробивав Мой Гомес), однак ще за дев'ять хвилин галісійці забили вдруге. Цього разу гості заробили пенальті, який впевнено реалізував все той же Міна. 1:2!

На 40-й хвилині пристрасті розгорілися. Спочатку Араухо отримав вилучення за грубий підкат у Педрасу, але VAR втрутився у ситуацію – Нестору скасували вилучення, показавши лишень попередження. Натомість, червоні картки не скасували Гаспару й голкіперу Рульї – настільки активно вони протестували на лаві запасних, не погоджуючись з пенальті у власні ворота. Арбітр був незворушним, а Мендес точним ударом з "позначки" на 45+3-й забив третій гол Сельти.

На старті другого тайму Унаї Емері кинув у бій Жерара Морено, Альберто Морено та Коклена, однак вже на 57-й хвилині гості довели рахунок до розгромного – це Соларі поцілив у дальній кут потужним ударом, отримавши пас на лінію штрафного. 1:4! Після цього всі питання щодо переможця зустрічі були закриті. Вільяреал на 87-й зумів забити другий гол, заробивши пенальті, але було вже запізно. 2:4 – фіналіст Ліги Європи згорів Сельті.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ