УКР РУС

Ейбар – Барселона: арбітр допоміг каталонцям, не призначивши пенальті у їхні ворота, та ще 3 суперечливі моменти

18 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Барселона перервала коротку серію без перемог в чемпіонаті Іспанії, але Ейбар міг би нарікати на суддівство. Головний тренер господарів Менділібар навіть отримав червону за протести.

Зовні виглядало так, що Барселона легко розправилась з Ейбаром. Однак чи так все однозначно було насправді?

Ейбар – Барселона – 0:2 – відео голів та огляд матчу

Пенальті у ворота Барси перед першим голом

За декілька хвилин до того, як Луїс Суарес відкрив рахунок, Бускетс зробив усе, щоб рефері Ернандес Ернандес призначив 11-метровий. Серхіо відверто потягнув Кіке Гарсію за футболку та плече, і це пенальті, вважає іспанський екс-рефері Андухар Олівер. Колишній арбітр ФІФА Ітурральде Гонсалес також переконаний, що це був регбійний прийом, а суддям просто важко було це помітити.

Переможний гол Суареса на межі офсайду

Уругвайський форвард отримує пас від Мессі, і це було на тонкій межі з положенням поза грою. Більше схоже на те, що Луїс Суарес ідеально витримав позицію.

Червона картка Орельяни

Півзахисник, який отримав свою 6-у червону в історії вступів у Прімері, демонстративно викинув м'яча рукою та отримав друге попередження.

У моменті з першою жовтою Орельяна прийняв Іньєсту.

Раніше гравець Ейбара не отримав жодного покарання за жорсткий фол проти Альби. Андухар Олівер вважає, що червону на 68-й Орельяна таки заслужив.

Непослідовність судді та вилучення наставника Ейбара

В одному з моментів Луїс Суарес також відкинув мяча після свистка. Однак тут арбітр забув показати жовту, і це збісило Менділібара. Як наслідок, головний тренер Ейбара, який активно вимагав показати жовту, змушений був додивлятись матч з трибун.

Насамкінець трохи цікавої статистики. З останніх 23 вилучень у матчах Барселони в Ла Лізі 22 рази червону показували суперникам і лише 1 раз каталонцям. З останніх 35 пенальті у матчах Барси в чемпіонаті 34 були на її користь і знову ж тільки 1 на користь суперника.