УКР РУС

Манчестер Юнайтед без шансів програв VAR і Крістал Пелас, божевілля у матчах Лідса та Евертона

19 вересня 2020 Читать на русском

У рамках 2-го туру АПЛ Лідс вдома здолав Фулхем, Вест Бромвіч на виїзді розгромно поступився Евертону. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 2-й тур

Евертон – Вест Бромвіч – 5:2

Голи: Калвер-Льюїн, 31, 62, 66, Родрігес, 45, Кін, 54– Діангана, 10, Перейра, 47

Вилучення: Гіббс, 45+2

Лідс – Фулхем – 4:3

Голи: Кошта, 5, 57, Кліх, 41 (пен), Бемфорд, 50 – Мітровіч, 34 (пен), 67, Рід, 62

Манчестер Юнайтед – Крістал Пелас – 1:3

Голи: ван де Беек, 80 – Таунсенд, 7, Заха, 74 (п), 85

Евертон приймав Вест Бромвіч. Вже на 10-й хвилині гості відкрили рахунок завдяки удару Діангани з дальньої дистанції. Проте, ще у першому таймі "іриски" вийшли уперед. На 31-й Калвер-Льюїн на добиванні спрямував м'яч у ворота, а на 45-й Хамес Родрігес, з лінії штрафного, потужно пробив точнісінько під праву стійку. У компенсований час Кіран Гіббс кулаком вдарив суперника в голову, за що рефері без вагань призначив пряму червону.

Агуеро може пропустити ще 2 місяці через травму

По перерві Перейра, з штрафного удару, шедеврально пробив у праву дев'ятку і зрівняв рахунок. Проте, довго радіти гостям не довелось. На 54-й Майкл Кін, на добиванні у штрафному майданчику, зумів запхати шкіряного у сітку, трохи згодом, на 62-й Калвер-Льюїн замкнув передачу від Рішарлісона. А на 66-й той же Калвер-Льюїн завершив подачу з кутового ударом головою. У підсумку – 5:2. Впевнена перемога "ірисок".

Новачки АПЛ Лідс та Фулхем зустрілись у поєдинку на Елланд Роуд. Вже на 5-й хвилині господарі відкрили рахунок. Це Елдер Кошта, у штрафному майданчику, завдав гарматного удару під перекладину. На 34-й гості змогли зрівняти завдяки пенальті, який реалізував Мітровіч. А на 41-й був призначений ще один одинадцятиметровий, але цього разу у ворота Лідса. Його реалізував Матеуш Кліх – голкіперу не вдалось вгадати кут, у який був спрямований удар.

По перерві господарі збільшили перевагу – Кліх віддав чудову діагональ на Бемфорда, який вийшов віч-на-віч із голкіпером та пробив повз нього. На 57-й Елдер Кошта, у карному майданчику, отримав передачу під удар від Бемфорда і оформив дубль – 4:1. Здавалось, що інтригу у матчі втрачено, але "дачники" вважали інакше. На 62-й Рід, з близької дистанції прошив голкіпера, а на 67-й Мітровіч завершив навіс у штрафний майданчик ударом головою – 4:3. До останніх секундах матчу Фулхем відчайдушно намагався зрівняти рахунок, але захист Лідса вистояв.

Манчестер Юнайтед пропускав перший тур, тому поєдинок проти Крістал Пелас фактично був дебютним для підопічних Уле Гуннара Сульшера в новому сезоні. Щоправда, гості вирішили цю подію зіпсувати. Вже на 7-й хвилині Шлупп та Айю буквально "роздягнули" захист манкуніанців. Останній покотив на Таунсенда, якому залишилося з кількох метрів розстріляти Де Хеа, з чим той легко впорався. МЮ спробував перехопити ініціативу, але з побудовою позиційних атак були величезні проблеми. Можна пригадати хіба удари з-за меж штрафного – з пострілом Погба впорався Гуаіта, а Мактомінай поцілив поруч із дальною стійкою.

Після переви події на полі розвивалися за схожим сценарієм. Господарі ніяк не могли ефективно розпорядитися м'ячем, а "орли" компактно захищалися. Проте, сказати, що Крістал Пелас відсиджувався в захисті, не можна. Так, команда Роя Ходжсона не атакувала великими силами, але зусиль Айю та Заха було цілком достатньо. Варто визнати, що подвоїти перевагу гості змогли завдяки дуже сумнівному пенальті. Ба більше, Де Хеа зумів впоратися з ударом Айю, але VAR втрутився вдруге, зафіксувавши порушення – голкіпер на лічені сантиметри вийшов із лінії воріт. Перебивати взявся Заха і був точним.

Доні ван де Беек, який вийшов на заміну, відзначив дебют голом, зігравши на добиванні. Однак сподівання МЮ на камбек майже відразу вбив капітан Крістал Пелас – Вілфрід Заха розібрався з Лінделефом і оформив дубль. Таким чином, Юнайтед розпочав сезон із поразки, а у "орлів" дві перемоги у двох турах.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ