УКР РУС

Евертон у важкому матчі здолав Вулверхемптон

1 вересня 2019 Читать на русском

Вулверхемптон двічі зрівнював рахунок у поєдинку 4-го туру англійської Прем'єр-ліги, проте Евертон таки зумів здобути другу перемогу в сезоні.

Команди активно розпочали зустріч, граючи практично без центра поля. Вже на 4-й хвилині Сіґурдссону не вистачило кількох сантиметрів, аби влучити у площину воріт потужним ударом головою. Однак вже за мить гравці Евертона, високо пресингуючи суперника, скористались метушнею біля воріт Вулвз і відібрали м'яч, а Рішарлісон логічно завершив епізод ударом у порожні ворота. Гості недовго сумували, і вже перша небезпечна атака завершилась голом – захисники Евертона не зуміли акцентовано вибити м'яч після прострілу з правого флангу, чим скористався Ромаїн Саїсс, розстрілявши ворота Пікфорда – 1:1. Втім, на 12-й хвилині ліверпульці знову змогли повернути собі перевагу, коли Івобі класно замкнув навіс Сіґурдссона з правого флангу.

Після другого гола Евертона гра не заспокоїлась: команди грали на великих швидкостях, а моменти час від часу виникали біля обох воріт. Однак рахунок у першій половині більше не змінювався – 2:1.

Івобі розповів, чому покинув Арсенал

У другому таймі Евертон більше контролював м'яч та періодично розганяв власні атаки, яким, однак, не вистачало точності у фінальній стадії. Найактивнішими у господарів були Мойзе Кін та Рішарлісон на правому фланзі. Високі швидкості, вочевидь, виснажили гравців обох команд, позаяк у фінальній третині матчу глядачі бачили більше порушень правил та жовтих карток, аніж небезпечних моментів. На 75-й хвилині "вовки" несподівано зрівняли рахунок – сильне вкидання з-за бокової, скидка Болі на Хіменеса, який з метра головою розстрілює ворота – 2:2! Швидкі заміни Марку Сілви одразу після цього мобілізували Евертон і господарі зуміли вже втретє за матч вийти вперед – Дінь протягнув по лівому флангу й прицільно навісив на Рішарлісона, який головою поцілив у кут. Фінальні хвилини також були за "ірисками": Міна міг закривати питання щодо переможця зустрічі, однак врятував Патрісіу, а Болі на останній хвилині отримав другу жовту картку та покинув поле завчасно. Вулверхемптон не зумів видряпати хоча б нічию, зазнавши першої поразки в сезоні, а Евертон потішив уболівальників важкою перемогою – 3:2.

У підсумку Вулверхемптон продовжує йти без перемог, маючи у своєму активі 3 очки після 4-х турів і впритул наблизившись до зони вильоту. Евертон поки може похизуватись хіба перемогами вдома – 6 пунктів у "ірисок" та 7-ме місце у чемпіонаті.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ