УКР РУС

Евертон не зумів дотиснути Астон Віллу та залишився за межами зони єврокубків

13 травня 2021 Читать на русском

У перенесеному матчі 19-го туру англійської Прем'єр-ліги бірмінгемська Астон Вілла розійшлася миром із ліверпульським Евертоном.

Перший тайм на Вілла Парк минув у рівній боротьбі. Суперники обмінялися напівмоментами на старті: удар Траоре з-за меж штрафного по центру впіймав Пікфорд, а Мартінес узяв постріл Калверт-Льюїна головою після навісу Коулмена.

Манчестер Юнайтед – Ліверпуль: стартові склади та онлайн-трансляція матчу АПЛ

Далі був ударний відрізок "вілланів" із неточними ударами Мінгса та Ель-Газі, а також заблокованим випадом Кеша. "Іриски" оговталися ближче до перерви. Проте, Сігурдссону та Рішарлісону відверто бракувало креативності та влучності на завершальній стадії атак.

У другій половині активніше заграли гості. Усього мерсисайдці завдали 14 ударів (4 – у площину) та небезпідставно сподівалися поїхати додому з трьома балами в активі. Однак, у рамці воріт Вілли на висоті був Мартінес. Він парирував постріл Годфрі у верхній кут, а також впорався із ударом головою Холгейта під поперечину.

Завершився матч фінальним штурмом Евертона. Та спроби Калверт-Льюїна, Дукуре, Рішарлісона та інших "ірисок" так і не увінчалися успіхом. Як наслідок, нульова нічия, що не надто змінила становище команд. Евертон наразі йде 8-м (56 очок), Астон Вілла залишилася 11-ю (49 пунктів).

Лестер обіграв резервістів Манчестер Юнайтед, вручив Зінченку титул і віддалив Ліверпуль від Ліги чемпіонів