УКР РУС

Евертон на своєму полі впевнено переміг Бернлі

3 травня 2019 Читать на русском

В рамках 37 туру АПЛ Бернлі на виїзді поступився Евертону. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

У першому матчі передостаннього 37-го туру чемпіонату АПЛ Евертон приймав Бернлі. Для "ірисок", які вже точно не потраплять у єврокубки, питання стояло лише в тому, на якому місці вони фінішують. "Бордові" ж головне завдання сезону – збереження прописки в еліті – виконали. Як наслідок, матч для обох команд вже нічого не вирішував, тож глядачі могли розраховувати на цікавий і безкомпромісний футбол.

Зінченко узгодив новий контракт з Манчестер Сіті

Вже на шостій хвилині Евертон міг виходити вперед: Рішарлісон зльоту пробивав по воротах, однак захиснику вдалось заблокувати цей удар. За чотири хвилини йому знову не пощастило: після пострілу з лінії штрафного майданчика м’яч пролетів над поперечиною.

Та на 17-й хвилині фортуна таки посміхнулась Рішарлісону і він, засмутивши Тома Хітона, вивів свою команду вперед. Хоча повтор показав, що м’яч після його удару зачепив захисника Бернлі Бена Мі і влетів у ворота. Тож арбітр констатував автогол.

А вже за три хвилини Саймус Коулмен зігравши на добиванні подвоїв рахунок у матчі.

На 34-й хвилині Ешлі Барнс відправив м’яч у сітку воріт, однак арбітр зафіксував офсайд і відмінив взяття воріт.

"Роналду – феномен, Рауль – бог, а Мессі спонукав мене закінчити кар'єру". Правила життя секс-символа Девіда Бекхема

За п’ять хвилин у Бернлі був непоганий шанс зменшити перевагу суперника: Роббі Бреді головою замкнув навіс зі штрафного, однак м’яч пролетів повз стійку воріт.

На 59-й хвилині Кріс Вуд мав чудовий шанс забити, та голкіпер Евертона Джордан Пікфорд виконав неймовірний сейв і відвів загрозу від своїх воріт. За дві хвилини до закінчення матчу Адемола Лукман потужним ударом поцілив у поперечину.

На останніх секундах у "ірисок" було ще дві підряд можливості збільшити рахунок, але дуже надійно зіграв Том Хітон, відвівши загрозу від своїх воріт.

Після цієї перемоги Евертон набирає 53 пункти та піднімається на восьме місце, Бернлі з 40 очками залишається на п‘ятнадцятій сходинці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ