УКР РУС

Еспаньйол сенсаційно обіграв Реал: арбітр прийняв два неоднозначні рішення

27 лютого 2018 Читать на русском

Еспаньйол переміг мадридський Реал на стадіоні "Корнелья-Ель Прат" у матчі 26 туру Ла Ліги з рахунком 1:0. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Перемогу каталонській команді приніс гол Жерара Морено у компенсований арбітром час. Нападник Еспаньйола ударом злету замкнув передачу Серхіо Гарсії на 90+3 хвилині гри.

Реал, зазнавши п'ятої поразки у сезоні, залишився на третьому місці, маючи у своєму активі 51 очко. Еспаньйол завдяки героїчній перемозі піднявся на 13-ту позицію, набравши 31 пункт.

Іско та Бейл провалились, Асенсіо – топ

У сезоні 2016/17 Зінедіну Зідану співали дифірамби за ротації гравців, які практично завжди приносили позитивний результат, однак зараз перетасовування французом складу призводить частіше до халеп, як фіаско на "Корнелья-Ель Прат". Модріч, Кроос, Марсело та Каземіро змушені були пропустити гру в Барселоні через травми, але, для прикладу, Кріштіану Роналду не поїхав на гру через тренерське рішення, оскільки отримав відпочинок. З цієї ж причини на лаві запасних опинився і Дані Карвахаль, якого підміняв молодий Ашраф.

А ось футболісти, на яких Зізу зробив основну ставку та довірив місце у старті, просто провалились. Іско ще раз продемонстрував, що перебуває у якійсь незрозумілій депресії та був замінений за 20 хвилин до кінця матчу на Бензема. А Бейл, маючи близько півдесятка гольових нагод, так і не зумів бодай раз відправити сферу у сітку воріт.

Лукас Васкес, якого раніше хвалили іспанські ЗМІ, та Маркос Льоренте також провели доволі посередній поєдинок, а кого і варто відзначити у складі Мадрида, так це Асенсіо. Молодий футболіст вкотре довів, що заслуговує значно частіше потрапляти в основний склад, запам'ятавшись швидкістю та розкішною технікою. Елегантному фінту Асенсіо, коли він відрізав одразу двох суперників пасом п’ятою, аплодували навіть фанати Еспаньйола.

Два скандальні рішення арбітра

Суддівська бригада на чолі з Санчесом Мартінесом припустилась двох суттєвих помилок, які могли стати доленосними. Спочатку рефері після підказки лайнсмена не зарахував чистий гол Жерара Морено у першому таймі. У тому епізоді хавбек Реала Льоренте перебував навіть не одній лінії з нападником Еспаньйола, а ближче до власних воріт.

Однак пізніше арбітр, схоже, вирішив повернути каталонцям боржок та не призначив у їх ворота пенальті за гру рукою Віктора Санчеса після удару Бейла. Два іспанські екс-рефері Ітуральде Гонсалес та Андухар Олівер вважають, що рука капітана Еспаньйола перебувала не у природньому положенні.

Гравець матчу – Жерар Морено

Форвард Еспаньйола увесь поєдинок тримав у напрузі оборону гостей і таки домігся свого у компенсований арбітром час. Попри несправедливо скасований гол у виконанні Морено на 29-й хвилині гри, він не опустив руки, продемонструвавши справжній інстинкт хижака.

Цікаві факти

– Бейл повторив рекорд Бекхема за кількістю матчів у Ла Лізі серед британців (116).

– Еспаньйол перервав свою серію із 22-х матчів без перемог проти Реала.

Іспанія. Ла Ліга, 26 тур

Еспаньйол – Реал Мадрид – 1:0

Гол: Морено, 90+3