УКР РУС

Епохальна ера Шеви-голеадора, у Києві рвуть на шматки "психа" Аспрілью і ще 20 крутих олдскульних фотографій

26 березня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" пропонує провести вікенд, роздивляючись неймовірні фото із старих епох. Багато-багато ностальгії!

1. Серпень 1973-го. Йохан Кройф щойно приземлився у барселонському аеропорту. Розпочинається ера "Летючого голландця" на "Камп Ноу".

2. Короткий період Йохана Кройфа у нью-йоркському "Космосі". Кінець 1970-х, товариський матч із "Челсі" на "Стемфорд Брідж". Тут і Бекенбауер, і Кіналья...

"Мене хотіли продати в "Реал", але це клуб, близький до фашистського режиму Франко". Безсмертні правила життя Йохана Кройфа

3. Златана Ібрагімовіча представляють в якості новачка "Аякса". Діялося це року Божого 2001-го. Технічний директор клубу Лео Бенхаккер не приховує задоволення, що вдалося провернути такий трансфер.

4. Лідери "Мілана" та "Наполі" Карло Анчелотті і Дієго Марадона. Культовою Серія А стала ще у 80-х.

5. Аншлаг на "Хайбері", старій арені лондонського "Арсенала", у 1956-му.

6. Девід Бекхем змінює шорти під час товариського матчу Англія - Україна у травні 2000-го. Ми тоді поступилися 0:2.

7. Легендарний хавбек "Баварії" Пауль Брайтнер під час зйомок фільму "Прорахунок лейтенанта Слейда" (1975 рік).

Зламав руку - у ворота став "Рембо". Топ-11 футбольних номінантів на "Оскар"

8. Нещодавній суперник "Шахтаря" - брюссельський "Андерлехт" зразка 1967 року.

9. Великий італійський тренер Джованні Траппатоні разом із дружиною і донькою.

10. Рубен Айяла - форвард збірної Аргентини першої половини 1970-х. Який типаж!

11. Оттмар Хітцфельд і увесь штаб "Баварії" - у глибокому нокдауні на "Олімпійському". Київське "Динамо" розриває по ходу матчу німецьких гостей - 3:1. У підсумку той півфінальний матч Ліги чемпіонів 1998/99 закінчився внічию 3:3.

12. Голкіпер збірної Уругваю Роке Масполі втішає капітана збірної Бразилії Аугусто да Кошту. Щойно господарі "Маракани" програли уругвайцям фінальний матч Кубка світу-1950.

13. Глибока осінь 2000-го, Ліга чемпіонів, "Арсенал" - "Шахтар" - 3:2. Сілвен Вільтор веде боротьбу із Михайлом Старостяком. На дальньому плані - вічний В'ячеслав Шевчук.

14. Хоч снігу по коліна, але тренування "Шеффілд Венсдей" - за графіком. Суворі мужики були у 1949-му!

15. Франк Райкард проти Руда Гулліта, "Аякс" проти ПСВ. Згодом лідери збірної Голландії гратимуть по один бік барикад - за "Мілан".

16. У середині 1960-х матчі "Кайзерслаутерна" збирали настільки велику аудиторію, що іноді вільні місця залишалися хіба що на освітлювальних щоглах.

17. Жовтень 1997-го. Кияни зустрічають "Ньюкасл", який прилетів на матч із "Динамо" у Лізі чемпіонів. Ось повз мисливців за автографами намагається прошмигнути Фаустіно Аспрілья, скандальновідомий колумбійський форвард "сорок". Міліція заледве справляється із лісом рук.

18. Легендарні манкуніанці Боббі Чарльтон і Джордж Бест смакують кавою в аеропорту. Один із них, б'ємося об заклад, долив собі у чашку трохи коньяку :))

19. А ось Зепп Майєр і Герд Мюллер, як і належить справжнім баварцям, налягають на пиво.

20. Пеле топче газон "Сан-Сіро" у 1963-му. Збірна Бразилії прибула сюди для спарингу із Скуадрою Адзуррою.

21. Найвеличніший гравець в історії "Лідса" Біллі Бремнер разом із своїм сином на фоні постера імені Беста. У малого в кумирах явно не батько.

22. Солодкий момент абсолютного тріумфу. Щойно Андрій Шевченко реалізував вирішальне пенальті у фінальному матчі ЛЧ 2002/03 проти "Ювентуса". Радість розділяє Нельсон Діда. Через мить на лежачому Шеві товктиметься уся команда. Пам'ятаєте?

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Лужний пишається тризубом на грудях і ще 20 незабутніх старих фотографій