УКР РУС

Емері офіційно очолив Астон Віллу після розірвання контракту з Вільяреалом

24 жовтня 2022 Читать на русском

Головним тренером "вілланів" після відходу Стівена Джеррарда доволі несподівано став Унаї Емері.

Ще кілька днів тому англійський колектив розглядав на посаду наставника Рубена Аморіма (Спортінг Лісабон), Томаса Франка (Брентфорд) і безробітних Томаса Тухеля з Маурісіо Почеттіно. Сьогодні ж коучем було призначено іспанця.

Легенда МЮ очолив аутсайдера Чемпіоншипу

Пресслужба Вільяреала повідомляє, що Емері попросив про розірвання контракту в односторонньому порядку, адже Астон Вілла сплатила 6-мільйону клаусулу. Англійці деталі контракту не розголошують, але, за неофіційною інформацією, його зарплатня становитиме 7 мільйонів "чистими". Унаї приступить до виконання своїх обов'язків 1 листопада, коли владнаються питання щодо отримання дозволу на роботу у Великобританії.

50-річний фахівець очолював "Жовту субмарину" з літа 2020-го. У перший же сезон він виграв Лігу Європи, здолавши у фіналі Манчестер Юнайтед в серії пенальті, а торік досягнув історичного прогресу – півфінал Ліги чемпіонів.

Нагадаємо, що Емері вже має досвід роботи в АПЛ – на чолі лондонського Арсенала провів 78 матчів. Також тренував Альмерію, Валенсію, Спартак, Севілью та ПСЖ.

Операція "Наступник": хто замінить Луческу в Динамо?