УКР РУС

Атлетіко сенсаційно програв Леванте, Валенсія у більшості дотиснула Сельту з двома голами у компенсований час

20 лютого 2021 Читать на русском

Мінімальною перемогою Ельче над Ейбаром розпочалася суботня програма 24-го туру іспанської Ла Ліги. Звіт дня читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 24-й тур

Ельче – Ейбар – 1:0

Гол: Кальво, 33

Атлетіко – Леванте – 0:2

Гол: Моралес, 30, Де Фрутос, 90+5

Валенсія – Сельта – 12:0

Голи: Вальєхо, 90+4, Гамейро, 90+6

Бетіс на останніх хвилинах у меншості переміг Хетафе

Валенсія володіла перевагою у матчі проти Сельти, але ніяк не вдавалося втілити її у цифри на табло. Гості зробили ставку на жорстку контактну боротьбу. Це було ризиковано. Низка жовтих карток призвела до логічного – на 64-й хвилині "кажани" отримали чисельну більшість. Це Рубен Бланко отримав пряму червону. Однак реалізувати перевагу господарі спромоглися лише у компенсований час завдяки голу Ману Вальєхо.

Для перемоги над Ейбаром "зелено-смугастим" вистачило й одного м'яча. На 33-й хвилині Барраган класно подав із правого флангу після розіграшу кутового, а Дані Кальво головою відправив м'яч точно в кут. Попри всі старання "зброярів", відігратися Ейбар так і не зумів. Ця перемога для Ельче стала не лише дебютною після призначення Франа Ескріби на посаду керманича команди, а й першою у чемпіонаті з 23 жовтня. До звітного поєдинку представник Аліканте мав 16-матчеву серію без перемог.

Атлетіко приймав Леванте на фоні значних кадрових проблем. Однак навіть у такій ситуації лідер чемпіонату зобов'язаний діяти набагато впевненіше. Натомість саме гості гостріше розпочали матч. Згодом "матрацникам" вдалося забрати ініціативу у свої руки. Проте, кількість не завжди переростає у якість. Підтвердження цього правила дало про себе знати на 30-й хвилині. У штрафному Атлетіко виникла метушня, у якій найкраще зорієнтувався Хосе Моралес. Хавбек Леванте з допомогою рикошету поцілив під самісіньку стійку воріт Тібо Куртуа – 0:1.

Команда Дієго Сімеоне намагалася змінити становище вже після перерви. На провідні ролі вийшов Луїс Суарес. Спочатку уругваєць пробив у поперечину зі штрафного, а пізніше класно прострілював на Феліша – Жоау на лінії воротарського не зміг підлаштуватися під удар. Зрештою, Леванте не лише зумів відстояти перемогу, а й забив удруге. Ян Облак теж пішов у атаку, а де Фуртос пробив у порожні ворота ледь не з середини поля. Леванте перервав серію без перемог, яка налічувала чотири поєдинки. Атлетіко втратив очки вдруге поспіль і тепер має лише +6 від другого місця.

Турнірна таблиця Ла Ліги