УКР РУС

Екс-правління "ПриватБанку": НБУ оцінив у "нуль" вартість "Дніпро-Арени" і відніс до пов'язаних компаній "Динамо"

22 грудня 2016 Читать на русском

Колишнє правління "ПриватБанку" надало свою версію ситуації щодо націоналізації банку.

Екс-правління банку розмістило на "Українській правді" статтю, в якій назвало свої причини, які привели до націоналізації "ПриватБанку". В даній статті зайшла мова і про футбол, а саме про стадіон "Дніпра" "Дніпро-Арена", а також про київське "Динамо".

Стадіон "Дніпро-Арена" був однією із застав банку. "Свого часу на його (стадіон "Дніпро-Арена") будівництво було витрачено понад 1 млрд грн, а незалежні оцінювачі оцінили його поточну вартість в приблизно 850 млн грн. Однак НБУ визнав вартість цієї застави також в нуль! Чому? "А ви все одно не знайдете на нього зараз покупця!", – говорить регулятор".

Також екс-правління "ПриватБанку" нарікає, що Нацбанк став самостійно визначати пов'язаних осіб, а не відповідно до прийнятих міжнародних стандартів.

"Експерти" з НБУ почали відносити до пов'язаних підприємств мало не всіх підряд, хто коли-небудь вечеряв з акціонерами банку. Наприклад, ніхто так і не зможе пояснити, чому в список інсайдерів потрапив футбольний клуб "Динамо Київ", – йдеться в публікації.

Відповідно до фінансової звітності "ПриватБанку" станом на 31 грудня 2015 року, на його балансі знаходилося заставне майно на 31,845 млрд грн, яке було отримано в рахунок врегулювання непогашеної заборгованості за кредитами та авансами клієнтам. Серед іншого в ній вказані "спортивні комплекси" вартістю 1,517 млрд грн.

"Приватбанк" Коломойського переходить у власність держави. Що це означає для "Дніпра"? (оновлено)

"Дніпро" у Першій лізі за рішенням ФІФА: коли це може статися?

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу