УКР РУС

Екс-зірка Манчестер Юнайтед оголосив про завершення кар'єри

3 лютого 15:00 Читать на русском
Автор: Микита Ковальчук

Колишній півзахисник Евертона та Манчестер Юнайтед Маруан Феллаїні вирішив повісити бутси на цвях.

"Я пишу цей пост, щоб повідомити, що після 18 років кар'єри я йду з професійного футболу. Але все почалося задовго до цих 18 років. Я пам'ятаю, як учора, свою першу гру в дитинстві, нескінченні тренування з батьком, свій перший відбір до Стандард Льєж і перший відбір до національної збірної Бельгії. Час летить непомітно.

Зірки АПЛ влаштували новий камбек Південної Кореї, автогол прибив казку дебютанта: 1/4 фіналу Кубка Азії

Це була неймовірна подорож! Я дуже вдячний, що зміг грати в улюблений вид спорту на найвищому рівні. Я пишаюся тим, що представляв Стандард у Бельгії, Евертон і Манчестер Юнайтед у Англії та Шаньдун Тайшань у Китаї. Для мене було честю грати за національну збірну Бельгії на Олімпіаді 2008 року, Євро-2016 та чемпіонатах світу 2014 і 2018 років.

Я грав перед найкращими вболівальниками у світі, і я хочу скористатися моментом, щоб подякувати всім їм за їхню непохитну підтримку протягом усієї моєї кар'єри. Ваше заохочення і пристрасть були для мене постійним джерелом натхнення. Усе це було б неможливим без моєї сім'ї, товаришів по команді, тренерів, радників і всіх, хто був частиною мого шляху. Ваша любов, настанови, підтримка та дружба були безцінні. Дякую вам!

Розпочинаючи цю нову главу в моєму житті, я з нетерпінням чекаю на нові виклики, але будьте певні, я продовжуватиму підтримувати прекрасну гру всіма можливими способами", – написав Феллаїні у своєму Instagram.

Свою кар'єру Маруан розпочав у академії Шарлеруа, звідки перебрався до льєжського Стандарда. З Бельгії Феллаїні перейшов до Евертона (177 матчів, 33 голи та 26 асистів), а у 2013-му став гравцем Манчестер Юнайтед (177 поєдинків, 22 голи та 12 асистів). Останні 4 роки Маруан провів у китайському Шаньдун Тайшань.

"Le Chef" у тіні Зідана: підкорив Бремен, запалював з Аїлтоном і Клозе, проміняв футбол на музику та вино