УКР РУС

Екс-зірка клубів УПЛ завершив кар'єру – захисник доходив до фіналу Ліги Європи

13 січня 2023 Читать на русском

Лео Матос, який залишив помітний слід у чемпіонаті України, вирішив повісити бутси на цвях.

Бразильський екс-захисник Чорноморця та Дніпра Лео Матос оголосив про завершення кар'єри. 36-річний футболіст написав про це на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram, додавши до посту фото у формах команд, за які встиг пограти.

Галатасарай контактує з агентами Довбика – турецький гранд хоче підписати українця за смішні гроші

Останнім клубом Матоса був бразильський Васко да Гама, за який він виступав з жовтня 2020 року. Після завершення контракту Лео вирішив не шукати нову команду – за інформацією ЗМІ, йому запропонували залишитись у клубі на посаді функціонера і він, найімовірніше, прийме пропозицію.

Нагадаємо, Матос розпочав кар'єру у Фламенго у 2004 році (звідки відправлявся в оренду у Марсель). Після виступів за бразильські Томбенсе, Парану, Фігейренсе та Віла Нову у лютому 2010 року у статусі вільного агента перебрався у Чорноморець, ставши рекордсменом серед легіонерів за кількістю проведених матчів за "моряків". В липні 2014-го перейшов у Дніпро, з яким виходив у фінал Ліги Європи. Через два роки став гравцем грецького ПАОКа, звідки і повернувся на батьківщину – у Васко да Гаму.

Мудрик і Циганков подають приклад Довбику та ще чотирьом топ-талантам – що відбувається?