УКР РУС

Екс-захисник Десни голом приніс Урарту дострокове чемпіонство Вірменії – золоті медалі завоювали ще троє українців

3 червня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Низка наших співвітчизників здобула вже другий трофей у сезоні.

Вірменія, Прем’єр-ліга, 35-й тур

Пюнік – Урарту – 0:1

Гол: Цимбалюк, 90+3

Зотько виграв перший трофей у кар'єрі з командою, де грають 4 українці – відсвяткував гарматою у стилі Роналду

У передостанньому турі чемпіонату Вірменії Урарту здолав головного переслідувача і конкурента за золото – Пюнік. Долю матчу вирішив єдиний гол, забитий у доданий час. Приємно, що героєм зустрічі став саме український легіонер, яких на обидві команди назбиралось аж шестеро.

Екс-захисник Олімпіка і Десни Євген Цимбалюк відгукнувся на навіс зі стандарту майже з центра поля і головою з гострого кута закинув сферу голкіперу за комірець. Як наслідок, Урарту достроково став чемпіоном Вірменії і зіграє у кваліфікації Ліги чемпіонів – за тур до фінішу команда випереджає Пюнік, який тренує добре відомий українським вболівальникам Єгіше Мелікян, на п’ять очок.

До слова, чемпіонами, окрім Цимбалюка, стали ще троє українців: Іван Зотько (відіграв увесь поєдинок), Дмитро Хльобас та Вадим Парамонов (обидва на поле не виходили). Цікаво, що у складі Пюніка також виступають наші співвітчизники: Антон Братков (вийшов в основі і заробив "гірчичник") та Роман Карасюк (провів гру у запасі).

Нагадаємо, для Урарту це чемпіонство стало лише другим в історії – вперше клуб тріумфував у внутрішній першості у сезоні 2013/14 (тоді він виступав під назвою Бананц). Раніше клуб здобув Кубок Вірменії, здолавши у фіналі Ширак Гюмрі (2:1).

Хавбек збірної України прощається з топ-чемпіонатом – навіжений фанат зірвав останній матч сезону на 23-й хвилині