УКР РУС

Екс-арбітр ФІФА зізнався, скільки заробляють судді в УПЛ та єврокубках

30 квітня 2020 Читать на русском

Колишній рефері Сергій Шебек поділився думками щодо проблем українського суддівства.

"За один матч елітного дивізіону український суддя отримує до 12 тисяч гривень плюс 3 тисячі на транспортні витрати. Асистенти головних суддів заробляють удвічі менше. Це мізер, в Англії рефері заробляє 2 тисячі євро за гру. Але, врешті-решт, якщо наш арбітр відсудить два матчі за місяць навіть з великою кількістю помилок – отримає 24 тисячі гривень. Більшість українців заробляють на місяць у кілька разів менше.

Монзуль зізналась, кого вважає кумиром серед арбітрів

Але проблема не в грошах, а у підготовці. Навіть якщо нашим суддям підвищать гонорари до 20 або 30 тисяч гривень за гру, ефекту не буде. Якщо аналізувати їхню роботу, то можна зробити висновок, що у них слабкі навички. Нехай прогресують і пробиваються на міжнародну арену. За обслуговування матчів Ліги Європи і Ліги чемпіонів УЄФА платить суддям першої категорії 2 700 євро, а за чвертьфінали, півфінали та фінали – 3 700 євро. Рефері з елітної групи отримують по 5-6 тисяч євро за гру", – сказав Шебек у коментарі виданню Експрес.

Нагадаємо, 59-річний екс-арбітр судив українську першість з 1992 по 2009 роки. Шебек є рекордсменом українського вищого дивізіону за кількістю проведених ігор – 226 матчів.

Хто призначив найбільше пенальті і лідирує за червоними картками – все, що потрібно знати про арбітрів УПЛ