УКР РУС

Дженоа з розкішним голом розбила Удінезе – Маліновський отримав крихти часу, "грифони" майже виконали завдання на сезон

24 лютого 23:44 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Дженоа обіграла Удінезе (2:0) в рамках 26-го туру Серії А. Читайте рахунок та огляд матчу на "Футбол 24".

Вперше з вересня Руслан Маліновський не вийшов у стартовому складі Дженоа два матчі поспіль. Цікаво, що сьогодні це сталося проти суперника, з яким "генуезці" мали б грати першим номером. Тобто в українця було б більше шансів продемонструвати свої найкращі вміння.

Коваленко вперше вийшов у старті за нового тренера – Емполі здобув емоційну перемогу на 90+4, рекорд екс-форварда Мілана

Зрештою, треба визнати, що Альберто Джилардіно підготував робочий план. Дженоа у першому таймі організувала собі комфортну перевагу. Маттео Ретегі забив чудовий гол у падінні через себе, а Маттія Бані зробив усе простіше – просто замкнув подачу від Гудмундссона. Допоміг господарям і суперник. Томас Крістенсен заробив по жовтій картці перед перервою і відразу на початку другого тайму.

У більшості "грифони" почали атакувати більш розкуто. Не соромилися бити здалеку – відзначимо спроби Баделя і Вольякко. Удінезе теж не змирився з поразкою. Навіть забив, але Лукка, щоб переправити м'яч у сітку, порушив правила. Руслана Маліновського випустили на 78-й хвилині. Завдання було очевидним – допомогти заспокоїти гру й довести справу до перемоги. Наш земляк ще й кілька разів спробував щось створити в атаці, але неуспішно.

Фінальний рахунок зафіксував перемогу Дженоа, яка закріпилася на 12-му місці в турнірній таблиці. Команда Руслана Маліновського дуже близька до вирішення завдання на сезон – 33 очок може вистачити, щоб залишитися в Серії А. Останні два сезони вилітали команди, які не досягли такої позначки. А от Удінезе має лише три пункти переваги над зоною вильоту.

"Проклинатиму вас нескінченно": абсурдна війна за стадіон, який ледь не згорів – сльози 84-річного фана розчулили всіх