УКР РУС

Джанлуїджі Буффон. Футболіст, який може посунути Мессі і Роналду вперше з 2007 року

4 травня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Цей текст може не сподобатися фанатам Кріштіану Роналду.

Останнім гравцем, який вигравав "Золотий м'яч", і його звали не Ліонель Мессі або Кріштіану Роналду, був Кака. Бразильський чарівник м'яча був визнаний найкращим футболістом року в світі в 2007 році.

З тих пір, з 2008 року, в світовому футболі "вокзал для двох" – гегемонія двох найкращих футболістів сучасності, Лео Мессі і КріРо.

"Батько мене розцілував, а мати почала плакати". Три феноменальних українця, які отримували "Золотий м'яч"

Лише в 2010 році на титул найкращого гравця світу замахнувся Андрес Іньєста, чемпіон світу-2010 у складі збірної Іспанії. У всіх інших голосуваннях "Золотого м'яча" на двох перших позиціях були лише два імені.

І ось в 2017 році на титул кращого гравця світу може замахнутися ще один футболіст. І не просто футболіст – Легенда! Другий в голосуванні "Золотого м'яча" 2006 року слідом за Фабіо Каннаваро після перемоги збірної Італії на ЧС-2006. Джанлуїджі Буффон.

У 2017-му серйозну заявку на перемогу в голосуванні за "Золотий м'яч" зробив Кріштіану Роналду, який поставив неймовірну кількість рекордів в сезоні 2016/17.

Чому Кріштіану Роналду вже став володарем "Золотого м'яча"-2017

Для того, щоб вирвати ЗМ з рук Роналду, Джіджі Буффону потрібна лише дещиця – виграти Лігу чемпіонів. З великою ймовірністю, в фіналі у зустрічі з "Реалом". У дуелі Буффон vs Роналду.

***

Отже, які ж досягнення можуть перебити подвиги КріРо?

Перемога в Лізі чемпіонів (треба виконати програму-мінімум і пройти "Монако" після перемоги 2:0, після чого виграти фінал ЛЧ)

6-й поспіль титул чемпіона Італії ("Ювентус" лідирує в сезоні 2016/17 і з великою ймовірністю візьме трофей)

3-тя поспіль перемога в Кубку Італії (2 червня фінал Кубка проти "Лаціо")

Буффон провів 8 з 10-ти сухих матчів у ЛЧ сезону 2016/17 (найкращий показник сезону в ЛЧ, і серія триває! Пропустив по одному голу від "Севільї" і "Ліона")

Буффон провів 5 сухих матчів поспіль в Лізі чемпіонів (Джіджі може збільшити серію до 7-ми сухих матчів у фіналі)

Джіджі заслужив.