УКР РУС

Двоє вже дотренувалися. Підсумки 31 туру Серії А

4 квітня 2011

Два звільнення, два дербі (обидва розгромні), хет-трик Кавані і вольова перемога "Наполі" - це ще не все, що відбулося у 31 турі Серії А.

Дуже багато очікували від міланського дербі, але цей матч став просто грою, у якій лідер турнірної таблиці впевнено і по грі здолав найближчого на той час переслідувача. Хоча перед грою перевагу віддавали команді Леонардо, адже “Мілан” зараз відчуває значні кадрові втрати. Та в нападі “россо-неррі” Ібрагімовіча дуже вдало замінив Пато, а от єдина серйозна втрата “нерро-адзуррі” - Лусіо для "Інтера" виявилася роковою.

На місце Лусіо Леонардо поставив Ківу, який не просто не зумів вдало замінити бразильця, а ще й став одним з головних винуватців поразки своєї команди.

Вже на 45 секунді гри коли Ківу та Ранокья думали, що ж робити з м’ячем, Пато проштовхнув його у ворота.

Пізніше Пато виходив на побачення із Жуліо Сезаром, але не дозволив йому цього зробити все той же Ківу, який сфолив перед власним карним і арбітр справедливо розцінив це порушення як фол останньої надії, за що і показав румуну червону картку. Разом з вилученням Ківу ще й отримує від нас звання антигероя туру. Через декілька хвилин після цього Пато зумів уникнути офсайду і ударом головою подвоїв перевагу номінальних господарів.

Ближче до кінця матчу команди заспокоїлися і “Мілан” не “горів бажанням” йти вперед. Аби якось оживити дії в нападі Алегрі вирішив випустити на поле Антоніо Кассано і його вихід став заміною туру. Кассано за 10 хвилин встиг 1. заробити пенальті 2. реалізувати його 3. отримати жовту картку за порушення 4. одразу ж отримати другого “гірчичника” за розмови з арбітром і достроково покинути поле.

То ж очікуваної інтриги в дербі “Мілан” - “Інтер” не було, та й узагалі можна сказати, що гра не вдалася. Одним словом — розчарування туру.

Коментатор поєдинку вважав, що “Інтер” вже не думає про чемпіонство, а для нього головне гра з “Шальке” у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Можливо й так.

А от у грі “Наполі” з “Лаціо”, які мали побачення на “Сан Паоло”, інтриги не бракувало. Ця гра, а особливо друга 45-хвилинка, поза сумнівом, одна з кращих в історії футболу. Господарі першу половину програли — 0:1. “Орли” вийшли вперед завдяки вдалим індивідуальним діям Стефано Маурі.

Настільки вдалим, що саме його у удар і став найкрасивішим голом у турі.

У другому таймі Діас подвоїв перевагу гостей і почалося...

Через п’ять хвилин після голу Діаса Доссена та Кавані відновили паритет. Пізніше Крістіан Броккі вирішив пробити здалеку і м’яч рикошетом від поперечки пересік лінію воріт Де Санктіса після чого повернувся у поле. Арбітр цього не помітив, то ж голу не зарахував. Виправляти помилку рефері взявся Ароніка, який перебуваючи перед пустими воротами змінив рахунок. Тільки от до таких голів зазвичай додають префікс “авто”, адже Сальваторе перебував перед власними воротами.

До честі господарів вони не знітилися. А роль лідера  атак взяв на себе взяв Едінсон Кавані. На 82 хвилині він заробив пенальті - проти уругвайця сфолив Андре Діас через що і відправився відпочивати достроково. Кавані з позначки пробив вдало.

Та глядачів на заповненому вщерть “Сан-Паоло” нічия не влаштовувала, тож “маленькі віслюки” продовжили штурмувати ворота Муслери. Все вирішили двома дотиками лідери господарів: Лавессі віддав пас на Кавані і останній перекинув голкіпера гостей.

Тим самим Лавессі зрівнявся у списку кращих асистентів Серії А із Златаном Ібрагімовічем і тепер вони його очолюють. Як, зрештою, і Кавані, який завдяки хет-трику та волі до перемоги вкотре здобуває звання героя туру,  разом з ді Натале знаходиться найвище у списку кращих бомбардирів.

Міг ді Натале і випередити Кавані, але от у грі з “Лечче” його “Удінезе” таки зазнав першої поразки у цьому році - 0:2.

А от щодо авторів гольових передач, то найкращим серед асистентів у звітному турі став Фабіо Гроссо з “Ювентуса”. У грі проти “Роми” саме дві його передачі стали вирішальними — після першої відзначився Красіч,

а після другої Матрі вийшов на побачення із Доні і подвоїв перевагу гостей.

Ця поразка стала першою для Віченцо Монтелли у Серії А на посту головного тренера “Роми”.

Ще одне дербі, яке не можна оминути увагою — дербі Сицилії. “Катанія” приймала “Палермо” і влаштувала останнім погром туру. У ворота ще тоді команди Космі влетіло чотири м’ячі.

Після цієї поразки президент “Палермо” Мауріціо Дзампаріні влаштував звільнення туру і попрощався з головним тренером призначивши на його місце... Деліо Россі, який залишив цю посаду лише у лютому після поразки від “Удінезе” - 0:7. Поза сумнівом, призначення туру.

З такими традиціями Дзмпаріні вже напевно нікого не здивує, якщо турів через три після чергової розгромної поразки він звільнить Россі призначивши замість нього... Космі. Головне стабільність.

Це звільнення якось затьмарило інше — Паскуале Маріно більше не тренер “Парми”, керівництво якої вирішило розлучитися з тренером після поразки від “Барі”. Сторони подякували один одному за співпрацю, та й узагалі, на відміну від подій на Сицилії, все вийшло якось по культурному і спокійно.

А от після поразки від “Брешії” головного тренера “Болоньї” Франко Коломба не звільнили. Та й після нічиєї у матчі “К’єво” - “Сампдорія” теж не сталося нічого несподіваного.

Про ці матчі згадано не просто так, адже в італійських букмекерських конторах абсолютна більшість ставок була саме на такий результат поєдинків, через що виникла підозра що це “договірняки”. Детальніше про це можна дізнатися ТУТ. Невже просто співпадіння?