УКР РУС

Два такі різні тайми, або Що з Коноплянкою? Перші підсумки матчу Туреччина – Україна

7 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" – лаконічно про головне у матчі 2 туру відбіркового циклу ЧС-2018 між командами Терма і Шевченка.

Кадрові ходи Шевченка

Головний тренер збірної України наважився на сміливі ходи у стартовому складі своєї команди. Приміром, пару Кучеру в центрі захисту склав Іван Ордець, для якого це був лише четвертий матч за національну команду. А на лівому фланзі оборони розташувався Едуард Соболь. Ну й у середині поля – ставка на молодих Зінченка та Коваленка, яка, чесно кажучи, вже й не дивує. На вістря атаки повернувся Кравець, і від цього українці лише виграли.

Ідеальний старт

Наша команда, незважаючи на шалений тиск 40-тисячної торсиди, вже з перших хвилин позбавила господарів поля м’яча, змусивши їх бігати, як цуциків за палкою. Темпераментним туркам це дуже не подобалося. Вони фолили і нервували. А ми забивали голи. За фол на Кравцеві отримали право на пенальті, реалізоване (хоч і не без валідолу!) Ярмоленком, а через три хвилини Андрій віддячив Артему зручним пасом під удар – форварду "Гранади" залишалося пробити у добрячу щілину між голкіпером і стійкою.

Кравець міг подарувати перемогу

Після голу в Артема було ще два вбивчих моменти. При рахунку 0:2 він пробив вище поперечки, замикаючи ідеальну подачу Зінченка з лівого флангу. А після перерви нападнику асистував вже Соболь – м’яч після удару Кравця і виставленої руки Бабаджана стукнувся об каркас воріт. Думаю, небагато сумнівів у тому, що при рахунку 0:3 чи 1:3 турки "попливли" б, і навряд чи воскресли б для камбеку.

Сумбур

Ще в першому таймі у діях нашої оборони стали проявлятися тривожні моменти. Як, наприклад, із фолом проти Мора у власному штрафному – головний арбітр Мануель Грефе цього не помітив, а, може, пошкодував українців. Що скажете про божевільний стрибок у ноги від Степаненка, який таки зіграв у м’яч, але з таким же успіхом міг привезти штрафний у сантиметрах до лінії карного?

Українці регулярно фолили поблизу власних володінь, і це щастя, що вчора не пішов удар у Чалханоглу та все того ж малюка Мора. Тим не менше, пропустили ще до перерви – таки зі стандарту. Ну а друга половина другого тайму – це суцільний корвалол для України. Двічі нас рятував каркас воріт Пятова. Справедливий другий гол назрівав із хвилини на хвилину.

Сумнівне покарання

Підсумок у зустрічі підвів Чалханоглу, який класно реалізував пенальті. Степаненко боровся із Тосуном, а Грефе взяв і свиснув. Ох і перехвалили ми арбітра у першому таймі! Очевидного фолу з боку Тараса не було – це скоріше Тосун тримав опонента за футболку. Але, можливо, таким чином німецький арбітр повернув борг за прогавлений фол українців у першій половині матчу.

Розкутість наших

Попри втрату двох очок, немає відчуття розпачу і приреченості. Вчора збірна України продемонструвала гру, за яку не соромно. Це кардинально інші зразки футболу і самовіддачі, ніж би бачили у виконанні "синьо-жовтих" на Євро-2016. Хлопці намагаються комбінувати в дотик і підкорити собі м’яч, домінувати на полі і вести гру. Значно більше ударів по воротах! Причому, з різних позицій. Причому – небезпечних ударів! Згадайте хоча б спроби Соболя і Сидорчука у другому таймі. Це – дуже важливий позитивний і кардинально новий момент у грі нашої команди.

Коноплянка

Черговий блідий матч нашого лівого вінгера, який, схоже, розгубив у "Шальке" всю впевненість у власних силах. Був від Євгена шалений і дуже невлучний дальній удар в дебюті матчу, були пару рейдів до володінь турків, але, за великим рахунком, Женя абсолютно не вразив. Це не та гра, якої очікують від зірки національної команди.

Шева змушений чекати

Перша офіційна перемога Андрія Шевченка на чолі збірної України знову відкладається. Найімовірніше, "прорве" вже 9 жовтня, у грі з невизнаним Косово. Косовари вчора отримали повну торбу голів від Хорватії, тож і збірна України не повинна відставати від "шашкових". Жоден інший варіант, окрім перемоги, навіть не обговорюється. Пора!

Сторінка автора у Twitter

Туреччина – Україна. ДеМОРалізація. Наші оцінки