УКР РУС

"Думав, що в Індонезії джунглі і ніякої цивілізації": екс-гравець Дніпра здивував порівнянням із вітчизняним футболом

9 червня 2021 Читать на русском

Вихованець Дніпра Євген Бохашвілі, який встиг пограти у низці українських команд, виокремив цікаві факти із чемпіонату Індонезії, в якому зараз виступає.

"На домашні ігри з готелю їдемо автобусом із супроводом поліції. Вона перекриває дорогу, щоб команда нормально добралася до стадіону без заторів. Я цьому дуже здивувався, тому що спочатку думав, що в Індонезії джунглі і ніякої цивілізації.

"В Індонезії завжди вболівають, як на матчі Динамо – Шахтар": українець – про свій досвід в екзотичній першості

Виявилося, що тут підхід більш професіональний, ніж у багатьох українських клубах. Форму на тренування приносять, на ігри видають спеціальні ігрові футболки, з собою нічого не возиш, автобус супроводжує поліція. Це сильно допомагає психологічно.

Ти розумієш, що граєш навіть не в наближеній до топ-чемпіонату країні, але через саме ставлення до футболу тобі все подобається. Не потрібно виходити на тренування і думати про щось погане. Завжди на позитиві. В Україні можна грати в команді вищої ліги, але через те, що побут і умови на низькому рівні, створюється відчуття, що ти – не гравець "вишки". А тут – навпаки. Підхід до футболу не менш важливий, ніж сам футбол", – цитує Бохашвілі FanDay.

Зауважимо, Євген є вихованцем дніпровського футболу і до 2018 року грав виключно в Україні (Дніпро, Кривбас, Волинь, Карпати і Рух). Опісля розпочав вояж за кордоном – Грузія, Білорусь, Малайзія та Індонезія. Зараз Бохашвілі грає за Персіпуру.

"На Євро-2020 він не буде статистом": арбітр зробив Україні ведмежу послугу – справжній лідер збірної, істерика в Росії