УКР РУС

Друга ліга: Карпати Галич зганьбилися проти Оболоні-2, Ужгород став лідером завдяки перемозі над Поділлям

26 квітня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У понеділок 19-й тур у Другій лізі продовжився кількома матчами. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Україна, Друга ліга, 19-й тур

Перемога – Дніпро Черкаси – 1:1

Голи: Пономаренко, 34 – Фхакадзе, 66

Вилучення: Есьєн, 80

Оболонь-2 – Карпати Галич – 2:0

Голи: Василенко, 3, Руденко, 71

Ужгород – Поділля – 3:1

Голи: Ряшко, 45+2, 67 (обидва – пен.), Пуканич, 85 – Пріхна, 45

Сусіди по турнірній таблиці групи Б Другої ліги – Перемога та Дніпро – довго не могли розпакувати ворота один одного. В середині першого тайму господарям нарешті вдалась хороша атака. Екс-зірка Металіста Артем Радченко знайшов на лівому фланзі Романа Боровика, який відпасував на дальню штангу. Ніхто з захисників не зміг завадити прострілу і Богдан Пономаренко легко переправив сферу у кут воріт.

В середині другої сорокап'ятихвилинки Джаба Фхакадзе з меж штрафного майданчика відновив статус-кво. Наприкінці матчу він став героєм ще одного епізоду. Нігерійський легіонер Дніпра Джон Есьєн грубо зіграв на лівому фланзі проти грузина і побачив перед собою другу жовту картку, залишивши команду у меншості. Кількісна перевага, однак, не допомогла господарям дотиснути суперника.

Друга ліга: Метал і Кривбас здобули чергові перемоги, Карпати Львів розгромно програли Епіцентру

А ось у Бучі Київської області сталася сенсація. Дубль Оболоні повів у двобої з галицькими Карпатами вже на 3-й хвилині. Це Станіслав Василенко наважився на несподіваний удар за діагоналлю метрів із 25-ти та зняв павутину з дальньої дев'ятки фаворита. "Леви" впродовж години ігрового часу намагалися відігратися, але свої нагоди не реалізували. Оболонь-2 покарала гостей за марнотратство на 71-й хвилині: пресинг "пивоварів" на чужій половині дозволив відібрати м'яч, пішов пас на Даниїла Руденка, який класно реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером. Ця поразка неабияк погіршила становище Карпат у боротьбі за одну з двох путівок до Першої ліги на наступний сезон.

Лідер першості Поділля і головний конкурент галичан – Ужгород – зіграли між собою. Команди обмінялися голами перед свистком на перерву. Голкіпер господарів Готра невдало зіграв на виході, вибивши м'яч на ногу Пріхні. Ужгород відігрався з пенальті за гру рукою. У другій половині історія повторилася – ще один пенальті у ворота Поділля, і ще один точний удар Ряшка. Усі питання зняв 37-річний Пуканич, який скористався неузгодженими діями захисника та голкіпера. Перемога дозволила закарпатцям вирватися на першу сходинку групи А – 41 очко. Карпати Галич та Поділля відстають на три пункти.

Турнірна таблиця Другої ліги