УКР РУС

Донецьке не дербі і протистояння підсудних. УПЛ. 15 тур. Анонс матчів неділі

11 листопада 2012 Читать на русском

Що ж, сьогодні завершується перше коло чемпіонату України. Та ще й як завершується - "розбірками" принципових суперників у стосунках яких ось уже декілька років не може розібратися сам суд Лозанни.

Але поєдинком “Металіст” - “Карпати” ми завершимо наш анонс. А перед цим гратимуть...

“Іллічівець” - “Дніпро”

11.11.2012. 14:00. Маріуполь, стадіон “Іллічівець”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Маріупольці нібито зараз і не на ходу, проте легко їхнім суперникам точно не буває. Зокрема дивує здатність гравців “Іллічівця” налаштовуватися на “Дніпро” та “Динамо”. Нещодавно у поєдинку з киянами вони зіграли внічию, а у останньому протистоянні із “Дніпром” у минулому чемпіонаті України здобули скандальну перемогу. Тоді перемогу маріупольцям приніс сумнівний пенальті, реалізований Ярошенком в кінцівці поєдинку.

Але це коли йдеться про чемпіонат України, а команди нещодавно мірялися силами і у Кубку країни. І там “Дніпро” не мав жодних проблем, здобувши впевнену перемогу - 2:0.

Та й узагалі підопічні Рамоса зараз перебувають у прекрасній формі і їх у чемпіонаті важко зупинити. Чого лише варті перемоги над “Динамо” і над надпринциповим суперником “Металістом” в останньому турі. Тільки от поразка від “Наполі”, можливо, дещо підпсувала настрій дніпрянам, але навіть попри неї вони залишилися лідерами своєї групи у Лізі Європи.

Словом, Павлову з Баланом слід буде добряче поламати голову, аби придумати, що протиставити Коноплянці та компанії. Хоча, чомусь здається, що придумати їм нічого так і не вдасться.

“Металург” (Д) - “Шахтар”

11.11.2012. 16:00. Донецьк, стадіон “Металург”. Телетрансляція на каналі "Футбол +", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Щось воно таке підказує, що гра завершиться з рахунком 2:0 на користь “гірників”. Чому? Та тому що останні чотири матчі в рамках чемпіонатів України саме з таким рахунком і завершувалися. Узагалі важко уявити, що “Металург” щось зможе протиставити лідеру чемпіонату України. Щоправда, “Шахтар” із земляків не знущається і не завдає їм поразок, які називають розгромними.

Але перемоги 2:0 - це про протистояння в УПЛ. А була ще й гра у останньому фіналі Кубка України і там (о диво!) “Металург” зумів забити у ворота суперника, але при цьому традиційно пропустив двічі. Та хто пам'ятає цей матч, перевага “гірників” у ньому була очевидною.

Ну що тут ще напишеш? Після розгрому над “Кривбасом” МетаДон вже у трьох турах поспіль не може перемогти, при цьому в останньому турі з цієї команди познущався “Чорноморець”. От і все.

Словом, протистояння “Шахтаря” і “Металурга” нібито й дербі, однак до того дербі, яким уболівальники звикли собі його уявляти, матчам між цими суперниками ще дуже-дуже далеко.

“Арсенал” - “Чорноморець”

11.11.2012. 17:30. Київ, стадіон “Динамо ім. Валерія Лобановського”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

“Чорноморець” в останніх матчах приємно дивує. І не лише перемогами, а й видовищними голами. Переможна серія “моряків” вже налічує чотири поєдинки.

Справи ж в “Арсеналу” йдуть не надто добре. Щось не те з командою, яка перед початком сезону поставила перед собою завдання потрапити в Лігу Європи.

Дивлячись на гру “каштанчиків” здається, що все ніби нормально: і моменти виникають, і грають краще за суперників. Але при цьому - нічиї з “Кривбасом” та “Волинню” і поразка від “Ворскли”. Саме через зовсім не обов'язково втрату очок українські “каноніри” у турнірній таблиці знаходяться навіть нижче від свого суперника. Щоправда, “моряки” випереджають “Арсенал”лише завдяки додатковим показникам.

Словом, щось прогнозувати у цьому матчі важко. Здавалося б, має бути нічия, але за 26 матчів між собою в рамках чемпіонатів України команди лише чотири рази розходилися миром. В решті ж матчів 9 перемог у “Чорноморця” і 13 у “Арсеналу”.

І ще - минулого року в цей же період “Арсенал” також переживав спад у грі. То може так і задумано?

Дискваліфіковані: Польовий - немає

“Металіст” - “Карпати”

11.11.2012. 19:30. Харків, стадіон “Металіст Стедіум”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

В останніх матчах “Карпати” помітно додали. В останніх, до яких входить і кубкове протистояння із “Металістом”. Тоді львів'яни виявилися сильнішими і здобули непросту перемогу - 2:1. Але харків'яни грали не основним складом, тому важко було судити про справжню силу “зелено-білих”. От тільки в останньому своєму матчі чемпіонату “Карпати” просто познущалися із “Кривбасу” - 6:0.

Здається, що не в останню чергу гра команди настільки покращилася, оскільки з кожним матчем все краще грає боснійський легіонер Самір Штіліч, який став одним з головних диригентів атак “Карпат”. Ну і про те, що з кожним поєдинком додають Лукас та Ксьонз, теж не слід забувати. Останній, до речі, у поєдинку із “Кривбасом” грав на незвичному для себе правому фланзі захисту і відіграв дуже й дуже непогано.

Та і перемоги з таким рахунком інколи бувають простою випадковістю, отож про справжню силу “Карпат” вже будемо судити з матчу із “Металістом”.

“Металістом”, який тепер не може дозволити собі втратити жодного очка. Відставання від “Дніпра” вже становить шість пунктів і навряд чи дніпряни не зуміють перемогти “Іллічівець”. Отож, якщо “жовто-сині” все ще хочуть потрапити у Лігу чемпіонів, то їм не можна розслаблятися у жодному із майбутніх матчів.

Тільки от якраз розслаблятися гравці “Металіста” вміють просто прекрасно, через що примудрилися втратити очки навіть із запорізьким “Металургом”, якого перемагають усі, кому не ліньки.

А тепер, забезпечивши собі участь у весняній стадії Ліги Європи, гравці вже можуть почати думати про відпустку, хоча Едмар подібне категорично заперечує.

Загалом же в минулому чемпіонаті харків'яни не втратили жодного очка у протистоянні із “Карпатами”, перемігши у Львові 2:1, а вдома - 3:1.

Історія протистояння цих команд у матчах чемпіонатів України налічує вже 26 матчів, в яких львів'яни спромоглися лише на 5 перемог. Ще сім матчів завершилися внічию і в решті 14-ти перемагали харків'яни.

Підготував Андрій Думич