УКР РУС

Донецьке дербі та, мабуть, останній шанс для "Карпат". 24 тур УПЛ. Анонс матчів суботи

16 травня 2015 Читать на русском

Маріупольський "Іллічівець" зіграє з "Ворсклою", "Шахтар" у Львові приймає донецький "Металург", а "Карпати" спробують відібрати очки у "Зорі".

"Іллічівець" - "Ворскла"

14:00. Дніпропетровськ, стадіон "Метеор". Телетрансляція на каналі "Футбол 2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Програму другого ігрового дня 23 туру відкриють команди, для яких цей матч має діаметрально-протилежне значення. "Іллічівець" продовжує боротьбу за виживання, як у турнірній таблиці, так і в реальному житті. Щодо "Ворскли", то тут ціна питання - путівка у Лігу Європи та можливість поборотися за підсумкову 4 сходинку.

Полтавчани зараз демонструють хороший футбол та впевнено здобувають для себе позитивний результат, що, звичайно, робить їх беззаперечними фаворитами протистояння. Мабуть, крім фанатів "Іллічівця" у перемогу маріупольців ніхто не вірить. Звичайно, що команда Павлова боротиметься, але переграти теперішню "Ворсклу" - це надскладне завдання для такого "Іллічівця".

Статистика матчів між суперниками:
Всього - тридцять три: +17 =4 -12

"Шахтар" - "Металург" Д

17:00. Львів, стадіон "Арена Львів". Телетрансляція на каналі "Футбол 2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

"Гірники" спробують взяти реванш за поразку від "Металурга" у першому колі. Зазначимо, що команда Володимира П'ятенка тоді вперше в історії переграла своїх земляків у чемпіонаті України. Проте зараз чекати на повторення успіху, мабуть, не варто. "Металург" вже далеко не такий потужний, як раніше, а остання гра проти "Динамо" засвідчила, що у донецькій команді дуже серйозні проблеми із організацією гри у захисті.

Щодо "Шахтаря", то тут все зрозуміло. Команда Мірчі Луческу продовжує боротьбу за другу сходинку УПЛ, тому докладе максимум зусиль, щоб сьогодні переконливо взяти три очки. Для "гірників" важливо втримати срібні місця, адже тоді вони матимуть шанс зіграти у Лізі чемпіонів, що для донецької команди є пріоритетом номер один в останні кілька років.

Швидше за все, що сьогодні на полі ми побачимо лише одну команду, яка гратиме першим номером та лише інколи дозволятиме "металургам" контратакувати. Результат матчу також досить передбачуваний. Залишається хіба що одна інтрига, скільки голів "гірники" зможуть забити у ворота земляків із Донецька?

Дискваліфіковані: Ярослав Ракицький, Луїс Адріано (обидва - "Шахтар") - Василь Прийма ("Металург" Д)

Статистика матчів між суперниками:
Всього - тридцять п’ять: +31 =3 -

"Зоря" - "Карпати"

19:30. Запоріжжя, стадіон "Славутич-Арена". Телетрансляція на каналі "Футбол 2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Один із найцікавіших матчів туру відбудеться у Запоріжжі. Луганська "Зоря", яка у минулому турі впевнено переграла "Дніпро" 2:0, зіграє з "Карпатами", які тиждень тому здобули перемогу із аналогічним рахунком над одеським "Чорноморцем". Цей поєдинок є дуже важливим, якщо поглянути на розташування команд у таблиці. Луганчани у випадку перемоги зможуть закріпитися на 4 сходинці, натомість для "Карпат" це один із останніх шансів здобути очки у цьому сезоні. Нагадаємо, що у наступних матчах на "зелено-білих" чекає іспит у вигляді "Динамо" та "Шахтаря". Відтак львів'яни розуміють усю важливість та принциповість сьогоднішнього протистояння.

Крім цього, нагадаємо, що "Іллічівець", який дихає у спину львів'янам, відстає від "Карпат" лише на два очки, що також у підсумку може зіграти із командою Йовічевіча злий жарт.

Зазначимо, що львівська команда підходить до цього поєдинку із серйозними кадровими проблемами. Кльоц та Швед зараз перебувають у таборі юнацької збірної, відтак Ігорю Йовічевічу доведеться добре подумати над тим, ким замінити цих молодих гравців основи. Сподіваємося побачити цікавий матч двох непоступливих та амбітних колективів. І хоч "Зоря" фактично є фаворитом матчу, списувати із рахунків "Карпати" ніхто не наважиться.

Статистика матчів між суперниками:
Всього - двадцять п’ять: +8 =5 -12

Юрій Шутка, Футбол 24