УКР РУС

"Дніпро" програв класній команді. "Базель" - "Тоттенхем" - 2:2 (4:1 по пенальті). ВІДЕО

12 квітня 2013 Читать на русском

Хоча багато хто вважав саме лондонців фаворитами пари, хлопці Мурата Якіна довели, що вони заслужили на півфінал Ліги Європи не менше.

Згадаймо це. "Дніпро" душив, душив, але не дотиснув швейцарців, і в підсумку навіть не переміг на "Дніпро Арені", а у Швейцарії взагалі не зумів нічого заподіяти супернику. А "Тоттенхем" сьогодні був ледь не в ролі ПСЖ проти "Барси" - рахунок першого домашнього матчу ідентичний і суперник кусючий. Після нічиєї з "Генком" на груповій стадії швейцарці перемагали на домашній арені 4 матчі поспіль і навіть не пропускали.

"Шпори" і так зробили  більше, ніж могли, просто "синьо-гранатовий" суперник був ще могутнішим. У лондонців не вистачало Гарета Бейла, який приступає до тренувань аж на наступному тижні. Його функції лідера та рятівник перебрав на себе Клінт Демпсі, але дубля американця стало замало для тріумфу - партнери підтримували якось неохоче.

Натомість "Базель" приємно вразив. Все ж перемоги над "Дніпром" і "Зенітом" здавались не показником. А тут четверта команда АПЛ, яка грає в Лізі Європи основою, тренер якої вигравав турнір і не байдуже ставиться до такої єврокампанії. І ми побачили  - що в першому, що в другому поєдинку підопічні Мурата Якіна були кращими насамперед у нападі, грали швидко, комбінаційно і натхненно. Заснути під гру цієї команди неможливо, якщо Вам хоч трохи небайдужий футбол

Серія пенальті сьогодні була не лотереєю, а справедливим підсумком, і заслужене вилучення Вертонгена за фол останньої надії в кінці основних 90-та хвилин аж ніяк не виправдання "Тоттенхему". Ці швейцарці навіть післяматчеві одинадцятиметрові виконували холоднокровно, впевнено і небанально. Лондонці теж молодці, їм велика шана за гру до кінця, але далі йдуть сильніші, з чим "Базель" і вітаємо.

Усі подробиці цікавого протистояння опише розширена (зокрема, з оперативним додаванням відео) онлайн-трансляція "Базель" - "Тоттенхем".

"Базель" - "Тоттенхем". 2:2 (1:1) 4:1 у серії пенальті

Голи: Салах, 27, Драговіч, 49 - Демпсі. 23, 82

Вилучення: Вертонген, 90