УКР РУС

"Дніпро" - "Шахтар". Прев'ю

30 жовтня 2010

Чи зуміє Луческу віддати Рамосу старий "боржок"?

15 тур. 30.10.2010. 16.30. Дніпропетровськ. ст. "Дніпро-Арена". Пряма трансляція на каналі "1+1", текстова трансляція на нашому сайті.

Безумовно, один з найважливіших матчів першого кола. Перчинки цій зустрічі додає протистояння нового наставника "Дніпра" Хуанде Рамоса проти коуча "Шахтаря" Мірчі Лучуску. Для них це буде перша дуель в чемпіонаті України, але не перша у житті. Кілька років тому завдяки неймовірному голу голкіпера Палопа в 1/8 фіналу Кубку УЄФА уже в доданий арбітром час іспанська "Севілья" під керівництвом саме Рамоса зуміли перевести гру у додаткові тайми, в яких таки дотиснула донеччан. Тоді "Севілья" дійшла до фіналу у перемогла у ньому. Звичайно, Містер не забув про ті драматичні ігри, і "боржок" перед Рамосом у нього залишився. Тому можна не сумніватися, що для Луческу окрім турнірної складової цей поєдинок також матиме і свій особистий підтекст.

Що стосується Рамоса, то він згадуватиме ту дуель, мабуть, в останню чергу. Іспанець вже не раз заявляв, що в перших матчах під його керівництвом він в основному переглядатиме та вивчатиме можливості гравців, а про результат думатиме згодом. А донецький "Шахтар" - це перше серйозне випробування, яке повинен пройти "Дніпро" безпосередньо на очах у Рамоса. Не будемо також забувати, що іспанець одразу після того, як його назначили на посаду наставника "Дніпра" на своєму офіційному сайті заявив, що перед ним поставили завдання забрати лідерські позиції у чемпіонаті України саме в "Шахтаря".

Результат у цьому поєдинку потрібен обом командам, і вони за нього битимуться до останніх секунд. "Шахтар" не захоче втрачати очки у матчах, що залишилися в осінній період, аби в міжсезоння увійти з комфортним очковим відривом від "Динамо". В той же час "Дніпро" після винесення вердикту Апеляційного комітету ФФУ, згідно якого "Металіст" втратить 9 очок лише з наступного чемпіонату, повинен також дорожити кожним пунктом у боротьбі за бронзу. А якщо вдасться, то вже у перший "рамосівський" сезон поборотися за місце у Лізі чемпіонів.

Обидві команди - як "Шахтар", так і "Дніпро" звикли до того, що хід поєдинку контролюють саме вони, тому ключовою у цьому протистоянні стане боротьба півзахисників обох команд. Як продемонстрували останні два матчі гірників - команда знаходиться не в тій чудовій формі, в якій була місяць тому. Натомість "Дніпро" в останньому турі здобув першу вольову виїзну перемогу за останні три роки у поєдинку з доволі міцним "Арсеналом". Можна не сумніватися також у тому, що вільних місь на "Дніпро Арені" у цей день не буде - а це ще один козир для команди Рамоса. У будь-якому випадку, на нас чекає дуже цікаве протистояння.

Травмовані - Гоменюк (Дніпро) - Фернандіньо (Шахтар).

Дискваліфіковані - немає.

Між іншим, "Дніпро" для "Шахтаря" є не надто зручним суперником, у поєдинках з яким команда Луческу частенько втрачає очки. І хоча дніпропетровці перемогли "Шахтар" в останніх десяти матчах лише одного разу, п'ять матчів завершилося внічию. Ось і в минулому сезоні "Шахтар" жодного разу не переміг "Дніпро" - 2:2 в Дніпропетровську та 0:0 в Донецьку. Між іншим той поєдинок з "Дніпром" став першою і єдиною наразі очковою втратою "Шахтаря" на "Донбас Арені" у чемпіонатах України.

Прогноз - 1:1.