УКР РУС

Вернидуб не зупинив Дніпро-1 і пролетів повз єврокубки – Довбик затягнув до ЛЧ у драматичному фініші УПЛ

4 червня 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

СК Дніпро-1 здолав Кривбас (1:0) у 30 турі чемпіонату України. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

У першому колі команда Кучера поступилася сусідам 1:2. Для СК це була перша поразка в УПЛ за 13 місяців. Матч, як і онлайн-трансляція Дніпро-1 – Кривбас на "Футбол 24", стартував о 15:00. Довбик і компанія повинні були виключно перемагати, адже Зоря набрала стільки ж очок і до останнього претендувала на друге місце, яке давало змогу зіграти у кваліфікації Ліги чемпіонів, а не ЛЄ. Кривбас теж міг зачепитися за єврокубки. Однак для цього потрібно було перемагати самим і розраховувати на невдачі Ворскли та Олександрії.

СК Дніпро-1 – Кривбас: онлайн-трансляція матчу УПЛ

Зоря розриває з перших же хвилин Минай (Русин відзначився, було і влучання у стійку). А ось дніпряни, які за такого розкладу опускаються на 3 місце, відповідають лише штрафним Довбика метрів з 30. Нарешті вдалося СК продертися у штрафний на вигідну позицію, суперники впевнено блокують удар. Кривбас намагається великими силами пресингувати, але у перші 20 хвилин не виходить спіймати на помилці, тільки 2 заблоковані постріли. Замало для перемоги, яка в разі поразки Олександрії і втрати очок Ворскли, виводила підопічних Вернидуба в Лігу конференцій.

Розв'язка битви за Лігу чемпіонів у відеооглядах матчів СК Дніпро-1 – Кривбас та Минай – Зоря

Конкуренти СК вже 2:0 ведуть, а в нас гра потроху розкривається. То Соса прорветься ліворуч – Валеф класно зреагує і парирує однією рукою. То Довбик у цій же зоні виконає щось середнє між ударом і прострілом. Кривбас шукає своє щастя дальніми ударами. Капіч недокрутив у лівий кут. Дніпро-1 так і виглядає, ніби його нічия цілком влаштовує. Обрали таки синицю в руках у вигляді гарантії єврокубкової осені на груповому етапі як мінімум Ліги конференцій? Нагадаємо, що володарі срібних медалей можуть не пройти в основну сітку єврокубків, якщо програють на всіх стадіях літньої кваліфікації.

Динамо завершило провальний сезон нічиєю з Металістом 1925 – прощання Бойка, 2 вилучення і рятівне очко харків'ян

Рубчинський блискуче вицілював під праву стійку, Кліщук відверто рятує. Вернидуб висловлює емоційні претензії за фол Мінго Бланко проти його гравця. Красніков відповідає своїми тезами. А тим часом Кривбас переграв Дніпро-1 за ударами (6:5) та влучаннями (2:1). Мотивацію боротися за Лігу конференцій, а заразом допомогти своїй колишній команді, бачимо. Мотивацію втримати путівку в ЛЧ не помітно. Тим часом Ворскла забила Шахтарю і посунула Олександрію з 5 єврокубкової сходинки, а ситуація криворізького клубу ускладнилася ще більше.

Замість хавбека Танковського вийшов центрбек Адамюк. Сарапій висувається в опорну зону. Після перерви все те ж, якщо не гірше, на полі бачимо. Фолів більше, ніж комбінацій, де команди зв'язують 3-4 паси без втрати. Гравці СК банально розступилися перед Семотюком, удар якого Валеф парирував на Дебелка. Гол, але з чистісінького офсайду. На 60 хвилині Кучер знімає найкращого асистента УПЛ (10 гольових плюс 6 забитих). Піхальонок травмувався чи хтось тут навіть не планує боротися за перемогу? Можливо, Дніпро-1 просто реально оцінює сили подолати кваліфікацію ЛЧ. Це для будь-якого нашого віце-чемпіона буде просто дивом.

Зоря розбила Минай, але не вийшла в Лігу чемпіонів – перфоманс новоспеченого форварда збірної України виявився марним

Хоча пройшла інформація, що Піхальонок вийшов сьогодні з травмою. Можливо, ми трохи перебільшуємо з небажанням СК виходити в ЛЧ, але створити настільки мізерну кількість моментів у вирішальній грі сезону... І тут на 73 хвилині Дніпро-1 забиває чи не з першого реального моменту в матчі. Хомченовський втратив на чужій половині, пройшло миттєве закидання на хід Довбику, який через Когута розіграв на третього, а Мінго спіймав Кліщука на протиході.

Дніпряни лише в останні хвилин 20 почали таки бути схожими на команду, яка тривалий час претендувала навіть на золото. Ударні атаки за атаками, Мінго не зупиняється. А далі вже фаворити доволі спокійно засушили гру. Дніпро-1 і Зоря набирають по 67 очок, але завдяки кращим додатковим показникам саме команда Кучера здобуває срібло, а з ним і право починати новий єврокубковий сезон з 2 кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Ворскла в меншості втримала перемогу над Шахтарем і вийшла у єврокубки – Пятов грубо помилився в прощальному(?) матчі