УКР РУС

"Для тих, хто розуміє футбол, ти – Золотий м'яч": Мессі та інші зірки попрощались з Хаві, який завершує кар'єру

3 травня 2019 Читать на русском

Футбольний світ висловив слова подяки легендарному капітану Барселони. Він повісить бутси на цвях у 39.

Андрес Іньєста називає Хаві своїм найкращим партнером: "Я мав привілей розділяти з тобою найяскравіші моменти у кар'єрі. Приклад професіонала. Дякуємо за все, чого ти навчив світ футболу. Успіху на новому етапі, Хаві!".

Хаві оголосив про завершення кар'єри гравця – легенда не планує прощатись з футболом

"Для мене було честю розділяти з тобою роздягальню. Ми сумуємо за тобою з першого ж дня, відколи ти пішов. Я впевнений, що ти продовжиш досягати успіху на своєму новому етапі у світі футболу", – написав у Інстаграм Лео Мессі.

Неймар, який грав поруч з Хаві два сезони, також знайшов теплі слова для легенди: "Машина... Для мене велика честь бути частиною твоєї історії у футболі. Я пережив неймовірні моменти з тобою. Велике спасибі за все, що ти зробив для футболу, твоя магія буде вічною! Обіймаю, легенда".

Екс-захисник Барси Дані Алвес подякував Хаві за науку: "Ти показав нам, що все найпростіше може бути в рази складнішим. Спасибі за командний дух і можливість насолоджуватись грою... Сьогодні футбол думає трохи менше".

"Дякую, Машина, за все, що ти дав світовому футболу. Я пишаюся можливістю розділяти з тобою фантастичні моменти, як на футбольному полі, так і поза ним. Для мене було великою честю проводити бесіди з таким великим професіоналом", – відзначив екс-капітана каталонського гранда Луїс Суарес.

Хав'єр Маскерано: "Кар'єру завершує один з найвеличніших. Нам пощастило грати поруч з тобою".

Іван Ракітіч: "Для мене було великою честю грати проти тебе та насолоджуватись з тобою як з партнером. Успіху у ролі тренера!".

Президент Барселони Жозеп Бартомеу заявив, що Хаві може повернутись, коли йому заманеться: "Вітаю з такою зразковою футбольною кар'єрою. Ти один з найкращих, кого ми коли-небудь мали. Двері Ла Масії завжди відчинені для тебе, щоб ми могли продовжувати рости разом".

"Більше ніколи не буде ще одного такого гравця. Я мав велику честь виступати та перемагати поруч з тобою. Насолоджуйся завершенням сезону. Дякую за все, що ти дав футболу", – звернувся до плеймейкера Фернандо Торрес.

"Мій друже Хаві, я щасливий, що був частиною твоєї історії. Твоє смирення на полі та поза ним було прекрасним прикладом для всіх. Ти залишив велику спадщину. Для всіх, хто розуміє справжній футбол, ти – Золотий м'яч!!!", – написав у Твіттері Рівалдо.

Деко, відзначивши інтелігентність та характер Хаві, написав, що світ футболу хоче бачити його в ролі тренера.

"У нас був особливий зв'язок з мого першого дня в основній команді. Ти – один з найкращих гравців в історії футболу, справжній ідол", – зазначив Серхіо Бускетс.

"Я помиратиму з думками про 2:6 на Сантьяго Бернабеу": Take the ball, pass the ball – про велику Барселону Гвардіоли