УКР РУС

Динамо в результативному матчі вирвало перемогу над Зорею: огляд матчу

4 березня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Динамо переграло Зорю в 22 турі української Прем'єр-ліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перший тайм завершився нульовою нічиєю, а відразу після перерви команди почали забивати. Рахунок відкрила Зоря – Лунін розпочав швидку контратаку закиданням на Громова, той підключив Караваєва, а в штрафному майданчику Фаупала та Харатін довели справу до гола.

Динамо відповіло подвійною заміною, яка принесла користь. Вербіч через декілька хвилин після появи на полі головою результативно замкнув подачу Циганкова. Нічийний рахунок протримався не довго – Зоря знову вийшла вперед завдяки настирливості Фаупали, який накрутив Хачеріді та прострілив на Громова. Удар Артема підкоректував Юрі – 1:2.

На 77 хвилині господарі знову зрівняли рахунок, коли Гармаш знайшов Мораєса в штрафному майданчику Зорі, а бразилець вдало відкинув під удар Циганкову. А в компенсований час Динамо вирвало перемогу – Кендзьора відгукнувся на подачу з кутового від Циганкова.

Динамо – Зоря – 3:2 – відео голів та огляд матчу

Після цього матчу команди залишилися в турнірній таблиці на своїх місцях. Динамо з 45 очками – друге, а Зоря з 33 балами – четверта. Навесні в другому етапі УПЛ Динамо та Зоря проведуть ще два матчі в рамках боротьби в топ-6.

Зоря відразу пристосувалася до обставин, Динамо – згодом

Погода внесла свої корективи. Сніговий покрив не дозволяв футболістам грати впевнено, на старті зустрічі було дуже слизько, що призводило до помилок у роботі з м'ячем. Зоря в таких умовах вибрала правильну стратегію – вертикальний футбол, намагання якнайшвидше доводити свої випади до ударів.

Півзахист Динамо не встигав накривати націлених на ворота луганців, наслідком чого стали дальні постріли Сіласа та Караваєва. Тоді як гравці столичного клубу спершу грали дрібними передачами, чекали підключень партнерів. Це гальмувало атаки та дозволяло суперникам зупиняти їх.

Зоря використовувала високий пресинг. Кияни через стан поля та свою кваліфікацію не завжди могли якісно і швидко вийти з-під нього, через що невпевнена гра Шабанова ледь не стала фатальною для Динамо. Якби ж Юрі та Громов краще розпорядилися своїми шансами, рахунок був би іншим.

Підопічні Хацкевича пізніше пристосувалися до погоди, коли почали постійно завантажувати м'яч у центр штрафного майданчика Зорі. Це принесло дивіденди. "Чорно-білі" не впоралися зі своїми обов'язками: Сваток і Бабенко програли верхову боротьбу Вербічу та Кендзьорі відповідно після подач Циганкова, а "наземний" проникаючий пас Гармаша на Мораєса поставив занадто складне завдання перед Опанасенком.

Динамо програвало у швидкості атаці Зорі

Фаупала, Громов і Караваєв переважали захисну ланку Динамо у швидкості, через що біля воріт Бойка регулярно виникала гострота. Кендзьора та Піваріч не встигали за флангами Зорі на контратаках.

Одна з таких контратак на старті другого тайму призвела до взяття воріт. Класне введення м'яча від Луніна і ривок Громова та Караваєва спричинили перший гол у зустрічі. 4 гравці Зорі встигли прибігти до чужого штрафного майданчика, а гравці Динамо просто супроводжували результативний випад суперника.

Друге взяття воріт луганці організували завдяки швидкості Фаупали, який неодноразово в цьому матчі відвозив захист Динамо. Господарі ніяк не могли виграти позицію та забіг у футболістів Зорі. Задня лінія віце-чемпіона програла (по суті, а не по рахунку) черговий матч, позитивних зрушень поки що в обороні немає.

Гравець матчу – Віктор Циганков

Циганков став головною зброєю Динамо в стратегії подач у штрафний майданчик. Віктор результативно навісив на Вербіча, потім на Кендзьору, а між цими епізодами забив сам.

Цікаві факти

– Динамо перервало 13-матчеву безпрограшну серію Зорі в чемпіонаті.

– Динамо вперше за 3 матчі УПЛ переграло Зорю на власному полі.

Україна. УПЛ, 22 тур

Динамо – Зоря – 3:2

Голи: Вербіч, 58, Циганков, 77, Кендзьора, 90+2 – Харатін, 50, Юрі, 61