УКР РУС

Динамо завершило провальний сезон нічиєю з Металістом 1925 – прощання Бойка, 2 вилучення і рятівне очко харків'ян

4 червня 2023 Читать на русском

Металіст 1925 розписав результативну нічию з Динамо (1:1) у 30 турі УПЛ. Звіт гри читайте на "Футбол 24".

Кияни завершили провальний сезон на четвертій сходинці і виходили на поєдинок з Металістом 1925 без турнірних завдань. Тоді як команда Едмара/Голодюка до останнього туру продовжувала боротьбу за збереження прописки в еліті. Харків'яни перебували на 11-й сходинці, ризикуючи опуститись в зону перехідних матчів. "Біло-синім" не міг допомогти дискваліфікований Сидорчук. У складі номінальних господарів з цієї ж причини був відсутній Бичек. Динамо з Шовковським ще не втрачало очок на виїзді і тричі поспіль громило суперників. Металіст 1925 не відзначався упродовж 202 хвилин.

Металіст 1925 – Динамо: склади і онлайн-трансляція матчу УПЛ

Стартова чверть минула у нецікавій позиційній боротьбі. Динамівці частіше контролювали м'яч, а номінальні господарі чекали можливості контратакувати. Рамірес передачею з глибини виводив Перріса на побачення з Мозілем, але кіпер Металіста 1925 вчасно покинув ворота і вибив сферу з-під ніг у ямайця. Хакім одразу почав апелювати до рефері, проте Мозіль зіграв чисто. Згодом вже Курило перервав простріл Кабаєва на лінії воротарського.

Динамо продовжувало тиснути і зрештою відкрило рахунок завдяки пенальті. Кабаєв встиг прокинути м'яч повз Жичикова, а той буквально зніс суперника. Рамірес холоднокровно переграв Мозіля з "позначки". Станом на цей момент харків'яни опускались на 13 позицію – в зону перехідних матчів.

На 32-й хвилині "біло-сині" несподівано залишились в меншості. Мозіль виконав довгу передачу на Островського, який виграв позиційну боротьбу в Дячука і змусив молодого центрбека порушувати. Арбітр справедливо показав 19-річному оборонцю червону за фол останньої надії. Одразу після цього Вачіберадзе невдало виконав штрафний удар. Проте, харків'яни доволі швидко скористалися чисельною більшістю. Габелок не залишив Бущану шансів неймовірним пострілом з-за меж карного – 1:1. Металіст 1925 повернувся на безпечну 11 позицію. До перерви рятівний для господарів рахунок не змінився.

На старті другого тайму Габелок і Ткачук отримали попередження. Попри гру в більшості харків'яни нічого не створювали, а Динамо могло зрівнювати після прострілу Андрієвського на дальню стійку. Караваєв не встиг замкнути. Металіст 1925 відповів моментом Островського, який пробив над поперечкою з району 11-метрової позначки. Юний форвард завершував ефектну триходівку за участі Русина і Мартинюка.

Караваєв після верхової боротьби з Курилом пробив повз дальню стійку. Динамо гостріше провело завершальний відтинок: Сирота небезпечно пробивав головою, Шапаренко розім'яв Мозіля дальнім ударом. На 88-й хвилині Бойко замінив Бущана. Денис попрощався з Динамо на футбольному полі. Габелок зрізав Тимчика, отримав другу жовту і вирівняв склади. Проте, це не завадило харків'янам зберегти позитивний результат і залишитися в УПЛ! Підопічні Едмара/Голодюка фінішували на 12-й сходинці.

Верес красивим голом прибив Інгулець, але не зберіг прописку в УПЛ – обидві команди гратимуть перехідні матчі