УКР РУС

Динамо U-19 розгромило ПАОК U-19 у матчі Юнацької ліги УЄФА – Цітаішвілі оформив дубль, ефектна крапка

6 листопада 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Київське Динамо розбило грецький ПАОК (3:0) у 2-му раунді юнацького аналогу Ліги чемпіонів. Рахунок і звіт матчу дивіться на "Футбол 24".

Матч, як і онлайн-трансляція Динамо U-19 – ПАОК U-19 на "Футбол 24" стартував о 17:00. Команда Костюка у першому раунді шляху чемпіонів здолала Шкендію із загальною різницею 10:2. Греки з більшими проблемами здолали ірландський Богеміан (1:1 та 1:0). Перша гра звітних суперників відбулася на стадіоні Динамо імені Валерія Лобановського. У минулому сезоні динамівці не пройшли у чвертьфінал лише в серії пенальті, поступившись Хоффенхайму. ПАОК вилетів раундом раніше, мінімально програвши Тоттенхему.

Динамо U-19 – ПАОК U-19: онлайн-трансляція матчу Юнацької ліги УЄФА

Гравець Динамо U-21 Ісаєнко після помилки Теодорідіса (а-ля Джеррард у знаменитому матчі АПЛ) уже на 9-й хвилині заробив пенальті, який бездоганно виконав його партнер по старшій команді Цітаішвілі. Позначилися проблеми греків з шипами бутс (вже не вперше гравець суперника послизнувся на рівному місці) та високий пресинг господарів. Той же Гіо навісив з правого флангу – Ісаєнко метрів з 11-и пробив вище. Швидку заміну змушений був провести Ігор Костюк на 22-й. Миколу Михайленка, який отримав пошкодження трохи раніше, замінив Вікентій Волошин.

Біловар неточним пасом почав швидку контру греків. Дзоліс хитнув опонента і перевірив Нещерета – добре, що слабо пробив. Капітан ПАОКа Міхаілідіс, який заробив пенальті, цього разу подарував м'яч Волошину. Вікентій розіграв через Ісаєнка, епізод завершував Надольський, якому ніхто не заважав, але удар геть не вийшов. Білошевський, в якого вже була жовта, грубо зіграв проти суперника – арбітр вирішив не карати вилученням. Шулянський відмінно поборовся у пресингу і віддав миттєвий пас на хід у штрафний, а там вже Цітаішвілі забракло сантиметрів, аби влучити у дальній кут.

Помітно, як чемпіон світу U-20 виділяється на цьому рівні. Фінти, обіграш кількох суперників, швидкість, потужний удар, впевненість. Утім, не один Гіо показує цікавий футбол. На протилежному флангу Шулянський також постійно проходить на швидкості, загострює та обіграє. Непогано чіпляється за м'ячі єдиний форвард Ісаєнко. По 7 гравців Динамо пресингують на чужій половині. ПАОК рідко переходить центр поля. Наприкінці тайму Цітаішвілі не зовсім вдало подав кутовий, але Панідіс скосив суперника – це Забарний підловив грека на швидкості. Гіо реалізував пенальті завжди ризикованою, але й ефеткною панєнкою.

Динамо U-19 – ПАОК U-19 – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Джозеф Окоро замінив Білошевського в центрі поля відразу після перерви. Розумне рішення Костюка, адже дуже вже ризиковано іноді діяв його опорник, в якого вже було попередження. Волошин класним пасом знайшов Цітаішвілі у штрафному, але снаряд зустрів лише зовнішній бік сітки. А це вже небезпечно. Двічі поспіль ПАОК пробивав з меж штрафного. Нещерет впевнено діяв в обох епізодах. Цітаішвілі обіграв кількох суперників і отримав болючий удар по нозі. Волошин з цього штрафного потужно пробив метрів з 30-и. Красиво, але невлучно.

Серію кутових заробили динамівці праворуч. Забарний пробив вище, інші стандарти до пуття не довели. Після подачі Волошина Окоро кілька разів намагався пробити у натовпі своїх і чужих – у підсумку круглий пройшов вище. Надольський виграв боротьбу на лівому фланзі та подав без жодних перешкод. Поки грецький захисник чекав м'яча, його випередив різкий Цітаішвілі – молодіжний чемпіон світу у падінні з меж штрафного дав вище воріт. Надольський був першим на підбиранні та ефектно пробив з-за меж штрафного. Снаряд влучив у стійку, після чого знайшов свій шлях у ворота. Шулянський аж за голову схопився, такий удар-красень вийшов.

Міхаілідіс завдав удару у відповідь, але дальній постріл мінімально пройшов повз ворота. Розслабилися і дозволили динамівці провести триходівку з пасом п'ятою і ударом без перешкод з розстрільної відстані – тут уже греки пробачили. ПАОК притиснув в останній десятихвилинці. Знову удар за ударом у штрафному, в голову Окоро влучили ногою, і нігерієць ледь не втратив свідомість. Це було боляче. Волошин обвів суперника і знову розрізав одним пасом оборону, а Єфіменко сильним ударом впритул не зміг переграти воротаря греків. Окоро і Шулянський перевірили воротаря гостей.

Динамо заробило собі відмінний гандикап перед матчем-відповіддю, який відбудеться 27-го листопада. Кияни поступилися тільки у володінні м'ячем (44% на 56%). Що цікаво, контроль цей у греків переважно був на своїй половині та в центрі поля. За ударами чемпіони України кращі (18:7), вони ж були влучнішими (6:3) і гострішими. Утім, вирішальними у цій зустрічі стали дитячі помилки суперника, які привели до двох пенальті. Моментами господарям нічого й робити не потрібно було, крім як щільно накривати.

Цітаішвілі заслужив стати найціннішим гравцем матчу не лише своїм дублем 11-метрових, а й грою на правому фланзі, де просто знищував опонентів. Надольський, Шулянський, Волошин і Нещерет також провели солідний матч, а провалів вдалося уникнути у всіх лініях. Загалом вся команда Костюка контролювала гру, доки зовсім не розслабилася, а тренер майстерно вів бій до розгрому своїми замінами. Приємно, що навіть після незначного відрізку слабкості юні динамівці повернулися і могли забивати четвертий.